ASWH pakt eerste driepunter op eigen veld

02 november 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH pakt eerste driepunter op eigen veld

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH slaagde er zaterdag voor de eerste keer in deze competitie in om een thuiswedstrijd te winnen. De Ambachters klopten Ter Leede (2-0), dat voor aanvang van de ontmoeting op de derde plaats stond. De overwinning kwam ASWH zonder meer toe en ging bovendien gepaard met goed spel.

Ter Leede maakte nog kans om de eerste periode te winnen. De bezoekers lieten in het veld echter niet zien daar daadwerkelijk in te geloven, al had dat ook te maken met het spel van ASWH. Er werd namelijk goed gevoetbald door de Ambachters. Dat leverde ook een groot aantal kansen op, terwijl ASWH-keeper Stef Doedée eigenlijk nooit in actie diende te komen. Na een aftastend begin trok ASWH het initiatief naar zich toe en dreigde voor het eerst toen Michael van Dommelen de bal na een hoekschop van Mels van Driel richting de hoek kopte. De bij de paal geposteerde verdediger van Ter Leede voorkwam het openingsdoelpunt.

Kort voor het half uur was het wel raak. Peter Verhoeve verstuurde een goede pass, Jesper van den Bosch misleidde de defensie door een slimme loopactie waarbij hij de bal juist niet raakte en daardoor kwam het speeltuig terecht bij Robbert Olijfveld. IJzig kalm schoof de rappe aanvaller de 1-0 in de hoek. Voor het rustsignaal kreeg ASWH nog tal van kansen om de marge te vergroten. Bogdan Constantin, de Roemeense doelman van Ter Leede, bracht echter twee keer schitterend redding op inzetten van Robbert Olijfveld en Mels van Driel.

In de tweede helft kwam Ter Leede beter voor de dag en zorgde het ook voor lichte dreiging. Een poging van Melvin van Stijn eindigde naast het Ambachtse doel en Jerry Tieleman diende in te grijpen bij een doorbraak van Mike Dam. ASWH herpakte zich en verdubbelde de voorsprong na een kwartier. Een goede hoekschop van Mels van Driel werd door Robin Mulder knap binnen gekopt: 2-0!

Na die treffer kon ASWH met meer rust voetballen en hoewel Ter Leede meer meedeed dan in de eerste helft, kwamen de Ambachters niet meer in problemen. De beste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Een stiftbal van Michael van Dommelen daalde echter net te laat en plofte neer achter het doel. Doelman Constantin onderscheidde zich later nogmaals door een kopbal van Robin Mulder, na een fraaie solo en voorzet van David Almeida, uit de goal te ranselen.

Al met al was de 2-0 overwinning een prima resultaat voor ASWH, dat mocht terugkijken op een goede wedstrijd. Qua positie op de ranglijst verandert er niets, want ASWH blijft achtste. Volgende week mag de ploeg proberen een goed vervolg te geven aan het vandaag vertoonde spel. Dat dient dan te gebeuren bij het Vlaardingse Zwaluwen, waar Joop Hiele (ex-ASWH) als trainer voor de groep staat.

ASWH - Ter Leede 2-0 (1-0)
27. 1-0 Robbert Olijfveld 59. 2-0 Robin Mulder
Scheidsrechter: Roeleveld

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Victor de Blok; Jesper van den Bosch, Rutger de Bos, Mels van Driel, Robbert Olijfveld; Michael van Dommelen, Robin Mulder (90+1. Lars Bosscha)

Ter Leede: Bogdan Constantin; Mike Boelee, Ben van der Lans, Raydell Kewal, Hakan Bayram; Mitchell Kappenberg (76. Tomas Arroyo), Youssef Ait El Houssi (76. Niek den Breejen), Vincent Ammerlaan; Melvin van Stijn, Mike Dam, Jeffrey Bok (46. Thierry van der Kooye)

Foto © Schumacherfotografie.nl

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.