IFC Vrouwen verplettert concurrent Noordeloos met 0-6

02 november 2015 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen verplettert concurrent Noordeloos met 0-6

HENDRIK IDO AMBACHT - Op een heerlijke, zonnige herfstzaterdag moest IFC Vrouwen 1 afgelopen zaterdag afreizen naar Noordeloos. Iedereen die vooraf de competitiestand had bekeken, wist dat het een belangrijke wedstrijd zou worden. IFC stond bovenaan, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld, en Noordeloos stond derde. Zowel Noordeloos als IFC waren zich dus bewust van het belang van de wedstrijd.

Bij de Ambachtse vrouwen zag je vanaf minuut één van de warming-up al de gewenste focus op de wedstrijd. En die focus zette zich voort nadat het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter had geklonken. Als vrij snel kwam de formatie van de trainers  Frank Matze, John Dost en Piet Lodder op voorsprong. Het was een corner vanaf de linkerkant die door Daniëlle Zwang goed werd genomen. Bij de tweede paal was het Svenja van Nes die haar eerste treffer van de middag liet aantekenen.

Met recht kon er van een flitsende start worden gesproken. Na een kwartier spelen was er een snelle Ambachtse uitval via de linkerkant. De op snelheid liggende Milou van der Wel wist de bal prima voor te geven. Spits Svenja van Nes wist dit buitenkansje wel te benutten. Een paar minuten later volgde de derde treffer van de wedstrijd al. De dames van Noordeloos waren compleet verrast door het Ambachtse spel. Het was wederom een combinatie tussen Milou van der Wel en Svenja van Nes dat tot de 0-3 leidde. Voor rust had de voorsprong nog groter kunnen zijn als middenvelder Jessica Idzenga iets meer geluk had gekend. Vanaf zeker 25 meter schoot zij de bal op het vijandelijke doel, maar helaas voor IFC spatte de bal via de kruising terug het veld in.

Met een heerlijk gevoel werd de kleedkamer opgezocht. De trainersstaf kon eigenlijk een heel kort praatje houden. Samenvattend: “Zo doorgaan.”
En IFC Vrouwen 1 had er ook de tweede helft zin in. Al snel werd het initiatief van de wedstrijd weer naar zich toe getrokken. Na drie minuten was het dan ook voor de vierde keer raak. Ditmaal was Britt Wijnmaalen de doelpuntenmaakster. Zij benutte een toegekende strafschop wegens een handsbal onberispelijk. Enkele minuten later was er een splijtende pass van de centraal op het middenveld spelende Jessica Idzenga. De wegsprintende Milou van der Wel bleef ijzig rustig toen ze oog in oog stond met de keepster van Noordeloos.

Na een kwartier in de tweede helft was Noordeloos dicht bij een treffer. De perfect keepende Elisa Heijkoop was echter een sta-in-de-weg. De vrouwen van Noordeloos zaten echter niet bij de pakken neer en kwamen af en toe gevaarlijk naar voren. Maar wat zij ook probeerden, keepster Heijkoop was deze middag heer en meester in haar eigen zestien meter gebied. In de slotminuut bepaalde Milou van der Wel de eindstand op 0-6. Een prachtig passje van Svenja ging hieraan vooraf. Een prachtige overwinning van een collectief zeer sterk spelen IFC Vrouwen 1

Aanstaande zaterdag speelt koploper IFC Vrouwen 1 tegen Rijsoord. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur op sportpark Schildman.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.