Eerste winterconcerten Zinge! enorm succes

23 december 2014
Eerste winterconcerten Zinge! enorm succes

HENDRIK IDO AMBACHT - Op zondag 14 december gaf Zinge! voor het eerst in haar anderhalf jarig bestaan een tweetal grote concerten voor meer dan 450 bezoekers in Cultureel centrum de Cascade in Hendrik-ido-Ambacht.

Zinge! werd in de zomer van 2013 opgericht en dit concert was daarmee voor, de inmiddels 80 leden tussen de 4 en 18 jaar, de vuurdoop. In deze eerste eigen concerten liet Zinge! zien en ho-ren dat jeugd en popmuziek een heerlijke, maar vooral ook goede combinatie is. Top 40 werd in een snelle show met videofragmenten succesvol gecombineerd met een vleugje kerst.

Een van de leukste nummers van de jongste groep was ‘Laat het Los’ uit de film Frozen. De jonge leeftijd liet ze er niet van weerhouden om al het leed en lijden te vertolken in dit nummer. Ze traden compleet met sneeuw en onder toeziend oog van de (video)prinses zelf op. De groep 10-14 jaar wist met meerstemmige power de zaal ondersteboven te krijgen en bracht nummers als Home, Try en Counting stars.

Het repertoire van de oudste tiener popgroep varieert van mooie ballads tot stevige dance. Zo wa-ren kosten noch moeite gespaard voor het nummer Ten feet tall en maakte een lasershow en Afro-jack dit prachtig vertolkte nummer tot een waar spektakel. Het nummer ‘Love goes on’ zorgde voor een waar kippenvel moment.

Zinge! had voor de bezoekers nog een extra verassing in petto. Naast de eigen nummers was er aan het einde een spetterend gospel slot samen met de bekende zangeres Caroline Dest.

Na afloop was het dan ook niet meer dan logisch dat er uitsluitend een positief geluid onder de bezoekers te horen was. De meeste bezoekers toonde zich vooral verast door de nu al hoge kwali-teit van het nog jonge koor en de professionele opzet van de show.
Zinge! heeft daarmee voor eens en voor altijd bewezen dat Zinge! in een koor helemaal niet saai hoeft te zijn.

Ook nieuwsgierig geworden of zelf overtuigd raken? Kijk dan eens op www.zinge.nl of op de Zin-ge! Facebook of youtube pagina.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.