Zinge! zet de toon op Balk TOPfestival 2015 in de Doelen in Rotterdam

05 november 2015 door Hennie van der Zouw
Zinge! zet de toon op Balk TOPfestival 2015 in de Doelen in Rotterdam

HENDRIK IDO AMBACHT - Dat jeugdpopkoor Zinge! uit Ambacht ook een opvallende verschijning is binnen de Nederlandse korenwereld bleek maar weer eens afgelopen zaterdag 31 oktober in de Doelen in Rotterdam. Het twee en een half jaar jonge popkoor nam daar voor de eerste maal deel aan het Balk TOPfestival.

In De Doelen in Rotterdam organiseerde Stichting Balk, het overkoepelende orgaan van lichte muziek in Nederland, het tweejaarlijkse korenfestival. Meer dan 80 koren uit Nederland en België, verdeeld over tien categorieën, deden mee. Van alle categorieën was de top- en de eerste klasse aanwezig. Zinge! had zich gekwalificeerd met de 2 oudste groepen in de jeugdklasse voor dit belangrijke festival.

De 10 tot 14 jarige Zinge! - Youngsters hadden de twijfelachtige eer om het festival te openen en lieten gelijk horen en zien wat ze in huis hebben. Na opgekomen te zijn met een mashup van Wake Up en The Monster kwamen in hoog tempo de nummers FourFive Seconds, I see Fire, het voor de Youngsters nieuwe nummer I Can’t Feel My Face, Counting stars en een geweldige mashup van Lean on en de hit klassieker I Love Rock and Roll voorbij. De zaal ging daadwerkelijk op zijn kop en stond op de banken.

De jury sprak van een sprankelend, dynamisch en pakkend optreden. Niet voor het eerst benoemde ook deze jury bij deze wedstrijd dat ze er energie van kregen, en werden er blij van.

Vlak na de eerste pauze was het de beurt aan de groep 15-18 jarige Zingers!. De Zinge! - Teens. Zij combineerden prachtige ballads met stampende beats en lieten hun diversiteit zien door met het country nummer Honey I’m Good te openen. De ballad, waar ze inmiddels in de regio bekend mee zijn, Love Goes On was het tweede nummer. Na Forget You was het de beurt aan nog een nieuw nummer; See You again. De set werd afgesloten met de dancehit Ten Feet Tall van DJ AfroJack en Wrabel.

Bijzonder was dat de groep vlak voor het optreden verrast werd met een video boodschap uit Las Vegas, van Wrabel de schrijver en zanger van het origineel van het nummer waarin hij ze succes wenste. We zullen nooit weten of het de oorzaak was, maar na afloop van de set was er een staande ovatie van publiek en jury. Het rapport was lovend en kende werkelijk niet een kritisch noot. De groep kreeg een eervolle vermelding van de jury.

Inmiddels is het jeugdpopkoor sinds het optreden volkomen overspoeld met reacties uit heel nederland en zijn de videos op Facebook en Youtube al duizenden keren bekeken.

De mooiste reactie kwam echter wederom van Zanger Wrabel. Hij schreef een prachtige uitleg bij het delen van de video op zijn eigen Facebook pagina.

Voor de liefhebbers zal Jeugdpopkoor Zinge! de eerstvolgende keer weer te zien zijn in Spektakel te Zwijndrecht op 18 december.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.