ASWH onderuit bij efficiënt Zwaluwen

09 november 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH onderuit bij efficiënt Zwaluwen

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH slaagde er zaterdag niet in om voor de tweede week op rij te winnen. De Ambachters waren op bezoek bij Zwaluwen zeker niet de mindere ploeg, maar stonden na afloop toch weer met lege handen. Daarmee bevestigden de Vlaardingers de status van angstgegner, want van de elf onderlinge ontmoetingen in de hoofdklasse won ASWH er slechts twee. De formatie van voormalig ASWH-trainer Joop Hiele toonde zich vooral heel efficiënt en hield een voor rust verkregen 2-0 voorsprong vast, ondanks een serieus Ambachts offensief in het tweede bedrijf.

De openingsfase ging vrij gelijk op. Beide ploegen probeerden aan te vallen, maar gevaarlijke momenten leverde die spelopvatting nauwelijks op. De eerste echte kans van de wedstrijd was echter wel direct raak. Na een onderschepping aan de linkerkant brak Zwaluwen snel uit. Joey Grootenboer bediende Adil Akanioui en die passeerde ASWH-doelman Stef Doedée met een schuiver. ASWH rechtte vrij snel de rug en kwam al vlot in de buurt van de gelijkmaker. Een schot van Jesper van den Bosch verraste keeper Nick Sanders bijna door de stuit en kon door de goalie net worden gekeerd. In de daaropvolgende periode drong ASWH behoorlijk aan. Misschien was het team wel te veel bezig met de zoektocht naar de gelijkmaker, want kort voor rust waren er veel mensen voor de bal toen er op het middenveld balverlies werd geleden. Wederom ontsnapte Zwaluwen razendsnel, Adil Akanioui gaf de pass en Joey Grootenboer rondde diagonaal af. Daardoor moest ASWH met een 2-0 achterstand de rust in.

ASWH moest in de tweede helft wel voor de aanval kiezen om nog een resultaat te halen en deed dat dan ook vol overgave. Er ontstonden kansen toen een kopbal van Jerry Tieleman na een hoekschop uit het doel werd gekopt door een Zwaluwen-verdediger en Robbert Olijfveld met een schot van een meter of twintig de lat geselde. De zo gewenste aansluitingstreffer bleef echter uit, ondanks het feit dat het spel zich in de tweede helft vrijwel alleen maar op de helft van Zwaluwen afspeelde. Verder dan twee afgekeurde treffers kwamen de Ambachters echter niet.

Opnieuw een nederlaag voor ASWH, dat dus niet de gewenste start van de tweede periode beleefde. Daarin volgen echter nog acht wedstrijden, dus is er nog van alles mogelijk. Wel zakte ASWH naar de negende plaats op de ranglijst en is het momenteel helaas nog altijd eerder een kwestie van naar beneden kijken dan omhoog. In dat verband wordt de komende wedstrijd, uit bij hekkensluiter Sportlust '46, erg belangrijk. Een goed resultaat daar geeft lucht.

Zwaluwen - ASWH 2-0 (2-0)
32. 1-0 Adial Akanioui 43. 2-0 Joey Grootenboer
Scheidsrechter: Meilink

Zwaluwen: Nick Sanders; Clint van Stee, Sanny Monteiro, Ryan Santos St. Aubijn, Mustafa Celen (71. Mario Nijgh); Robin Verhorst, Marcello Gomes da Veiga (12. Lucas van Oeveren), Jorno Reurink; Dimitri Gomes Almeida, Joey Grootenboer (84. Raoul Gillet), Adil Akanioui

ASWH: Stef Doedée; David Almeida (85. Josiemar van de Werp), Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Victor de Blok; Jesper van den Bosch, Rutger de Bos (46. Lars Bosscha), Mels van Driel (46. Shabir Isoufi), Robbert Olijfveld; Michael van Dommelen, Robin Mulder
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.