Kim en Renée zijn de voorleeskampioenen van De Bron

16 november 2015 door Hennie van der Zouw
Kim en Renée zijn de voorleeskampioenen van De Bron

HENDRIK IDO AMBACHT - Een vast onderdeel in het activiteitenprogramma van de Ambachtse basisschool De Bron zijn de voorleeskampioenschappen voor de groepen 5 tot en met 8. Rond de Kinderboekenweek wordt in iedere groep gestreden om de titel ‘beste voorlezer van de klas’. Daarbij doet iedereen altijd enorm zijn/haar best. Deze klassenkampioen worden door de kinderen zelf gekozen. Het is altijd weer een heel mooi gezicht hoe de klassen echt hun best doen om de beste voorlezer naar voren te schuiven. De kampioen van de klas moet het namelijk gaan opnemen tegen de andere klassenkampioenen in een bomvol BronTheater.

En die finales hebben vorige week plaatsgevonden. Allereerst was het de strijd tussen de zes kampioenen van de groepen 5 en 6. En ditmaal geen kinderjury, maar een jury van volwassenen. Een volle zaal met honderdtwintig kinderen en de goed oplettende ogen en oren van de jury maakten de kinderen best wel nerveus. Maar tijdens het voorlezen was daar niets van te merken. Het was uiteindelijk Renée van ‘t Hof uit groep 6A van de juffen Ingeborg en Marlies die de hoofdprijs in ontvangst mocht nemen. Met een prachtig T-shirt en een boek zal zij weer menig uurtje lekker languit thuis kunnen lezen. Ook de niet-winnaars kregen een boek voor hun prestatie.

Bij de groepen 7 en 8 was het Kim Visser uit groep 8A van juf Conny  die er met de hoofdprijs vandoor ging. Kim las voor uit het boek ‘Groeten van Leo’, geschreven door Martine Letterie.  Het boek gaat over de zevenjarige Leo, een kind in Westerbork. Met het fragment dat Kim voorlas wist zij de hele zaal doodstil te krijgen en houden. Muisstil zat iedereen te luisteren. Kim gaat school De Bron nu vertegenwoordigen bij de voorronde van de regionale finale van de Nationale Voorleeskampioenschappen 2016.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.