DVS nu al aan kop

16 november 2015 door Hennie van der Zouw
DVS nu al aan kop

HENDRIK IDO AMBACHT - Goede resultaten voor de selectieteams van korfbalvereniging DVS69. Alle drie de teams gingen op bezoek in Strijen en wonnen allen hun wedstrijden tegen Ventura Sport.

DVS-1 moest zichtbaar wennen aan de omstandigheden in Strijen; een kleine hal met tribunes  dicht op het veld en waar publiek de thuisploeg luidruchtig aanmoedigde. Dat lukte met name aan het begin,  de strijd ging gelijk op (5-5). Hoewel DVS “niet lekker in de wedstrijd zat” werd daarna de collectieve kracht van DVS gaandeweg zichtbaarder en liepen de Ambachters uit tot de 7-12 ruststand. DVS opende na rust flitsend: vier snelle goals brachten de thuisploeg aan het wankelen. DVS bouwde dat gaandeweg uit naar tien goals verschil. Doordat de spanning uit de wedstrijd was kwam Ventura Sport ze tot 6 terug nog terug tot zes goals, maar  de definitieve knock-out volgde alsnog in de slotfase. Door deze overwinning, en de resultaten in de poule, staat DVS nu alleen aan kop na slechts twee duels. Komend weekend speelt DVS de thuiswedstrijd tegen Nikantes, aanvang 16.25 in sporthal “De Ridderhal”
 
DVS-2 opende de wedstrijd tegen hekkensluiter Ventura Sport -2 niet al te sterk. Ook hier waren de omstandigheden lastig voor de zichtbaar onwennig ogende Ambachtse ploeg. Ventura sport begon scherper aan de wedstrijd en kwam hierdoor zelfs even op voorsprong. DVS werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds wat scherper en begon rustiger te spelen, terwijl dit voor onze opponent het tegenovergestelde was. Toch was het meer en meer  volwassener spelende DVS steeds de bovenliggende partij. De behaalde voorsprong  van vijf doelpunten, kwam in het laatste kwar dan ook niet meer in gevaar tegen de hard werkende  thuisploeg (10-14).  DVS staat in de poule gedeeld bovenaan met Nikantes, dat komend weekend op bezoek komt in Ambacht: aanvang 15.05 uur

DVS A1  speelde een zeer sterke wedstrijd waarbij alleen de afronding onvoldoende was. Toch werden er liefst vijftien doelpunten gemaakt, wat gezien de kansen nog hoger had kunnen uitvallen. DVS staat nu gedeeld aan kop ongeslagen aan de leiding met KOAG. Komend weekend de thuiswedstrijd tegen ACKC, dat een overwinning tot op heden heeft geboekt.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.