VVD: 'Goed bezochte maritieme thema avond'

16 november 2015 door Hennie van der Zouw
VVD: 'Goed bezochte maritieme thema avond'

HENDRIK IDO AMBACHT - De maritieme avond die de VVD op 11 november organiseerde in Cascade, was goed bezocht met niet alleen publiek uit Hendrik-Ido-Ambacht maar ook uit de Regio. De toegelichte onderwerpen waren dan ook gemeente grens overschrijdend en lieten zien welke kracht deze Regio heeft als het gaat om “ Maritiem”.

De heer Bert van Hemert van de Gemeente Zwijndrecht gaf een presentatie over het maritieme en innovatieve beleid van het College en Raad. Sterk argument was dat de gemeente bij aanvragen de indiener zo snel mogelijk wil helpen en antwoorden. Het begrip “rode loper traject” gaf dit goed weer.

Vervolgens gaf de heer Arie Koedood van Koedood Dieselservice B.V. een overzichtelijke presentatie en uitleg hoe in de binnenvaart mbt. duurzaamheid vernieuwende innovatieve projecten tot stand komen. Knelpunt hierbij is altijd de wet- en regelgeving die hierop aangepast dient te worden. Dit vergt meestal veel tijd en geduld. Zeker als het vbw. de binnenvaart om internationaal overleg gaat.

De laatste spreker, de heer Paul Vismans, gaf op een heldere manier toelichting hoe de Regionale Ontwikkelings Maatschappij Drechtsteden (ROM-D) haar taak vervult om dienstbaar te zijn aan het bedrijfsleven als het gaat om uitgifte van passende terreinen op diverse locaties.

Het aanwezige publiek was sterk geïnteresseerd en vele vragen van verschillende aard werden aan de sprekers gericht. Hierbij ontstond een levendige en verdiepende discussie.

De VVD-fractie zal in het voorjaar 2016 weer een thema avond organiseren.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.