Winnend ASWH scoort er op los in Woerden

16 november 2015 door Hennie van der Zouw
Winnend ASWH scoort er op los in Woerden

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zaterdag een ruime overwinning geboekt. In Woerden maakte de ploeg van trainer Jack van den Berg liefst zeven treffers tegen hekkensluiter Sportlust '46. De basis voor de klinkende zege werd gelegd in de slotfase van de eerste helft, toen ASWH in korte tijd vier keer scoorde. Daarmee was het duel eigenlijk al beslist, waarna de Ambachters na rust uitliepen naar 0-7. Voor aanvoerder Michael van Dommelen was het een bijzondere middag. Hij maakte drie doelpunten, waarmee hij zich kroonde tot gedeeld hoofdklassetopscorer aller tijden van ASWH. Van Dommelen staat nu op 72 doelpunten, evenveel als John Verbaan.

ASWH kwam goed uit de startblokken in Woerden en drukte de thuisploeg in de openingsfase terug met aanvallend spel. De Ambachters deelden dan ook de eerste speldenprikken uit. Na die goede openingsfase kwamen de gastheren beter in de wedstrijd. De thuisploeg stichtte ook enkele keren gevaar voor het doel van Stef Doedée, onder andere via enkele hoekschoppen.

Vanaf de 38e minuut trok ASWH de wedstrijd echter in razend tempo naar zich toe. Een voorzet van links door Robbert Olijfveld werd door Michael van Dommelen knap tegendraads in het doel gekopt: 0-1. Amper twee minuten later verstuurde Michael van Dommelen een steekpass op Robin Mulder, de meegelopen Robbert Olijfveld leidde de aandacht af en bood Mulder zo de gelegenheid om de bal goed te leggen en met een kunstzinnige boog over Van Jaarsveld in de hoek te mikken: 0-2. Kort daarna vond Jesper van den Bosch met een slimme pass tussen de defensie door aanvoerder Michael van Dommelen en die schoof beheerst zijn tweede en ASWH's derde tegen de touwen. In de extra tijd deed Jesper van den Bosch opnieuw het voorbereidende werk, door de bal op te pikken na slordig uitverdedigen van de thuisploeg. Hij stoomde op en legde perfect breed op Robbert Olijfveld, die het laatste tikje gaf en de ruststand op een comfortabele 0-4 bepaalde.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel zo goed als beslist, maar uiteraard was het zaak om na rust geconcentreerd te blijven en waar mogelijk zelf nog vaker te scoren. Na een knappe aanval had Michael van Dommelen op aangeven van David Almeida zijn hattrick te pakken. De zesde volgde na weer een prachtige aanval. David Almeida combineerde met Jesper van den Bosch en liet opnieuw een heerlijke voorzet los. Nu was het Robbert Olijfveld die profiteerde. Nadat doelman Stef Doedée voorkwam dat Sportlust '46 een eretreffer produceerde, zorgde ASWH nog voor een leuk toetje voor de meegereisde aanhang. Lars Bosscha legde de bal na een vrije trap op het hoofd van Robin Mulder en die knikte raak.

De 0-7 overwinning was natuurlijk zeer welkom. ASWH steeg door dit resultaat een plekje en meldt zich weer voorzichtig in de strijd om de tweede periode. Volgende week staat de bekerwedstrijd bij de Zeeuwse vijfdeklasser Groede op het programma. Dat belooft een happening te worden, gezien de voorbereidingen aan Zeeuwse zijde. Een week later komt koploper Noordwijk op bezoek op sportpark Schildman.

Sportlust '46 - ASWH 0-7 (0-4)
38. 0-1 Michael van Dommelen 40. 0-2 Robin Mulder 43. 0-3 Michael van Dommelen 45 (+5). 0-4 Robbert Olijfveld 62. 0-5 Michael van Dommelen 68. 0-6 Robbert Olijfveld 90 (+1). 0-7 Robin Mulder
Scheidsrechter: Beltman

Sportlust '46: Fabian van Jaarsveld; Luke Molkenboer (65. Nick Verhagen), Maarten Cieremans, Rory van Gulik; Kevin Blonk (75. Mounir El Jebli), Jorn Uittenbogaard, Sercan Kurdal, Jeroen Merk, Martijn Jansen (63. Stefan Rijsdam); Mitch van der Vlist, Epi Kraemer

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Victor de Blok; Jesper van den Bosch (82. Rutger de Bos), Lars Bosscha, Michael van Dommelen (69. Josiemar van de Werp), Mels van Driel (69. Nick Slotboom); Robin Mulder, Robbert Olijfveld
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.