Ingezonden brief over artikel 'A.U.B stapt fysiek uit de gemeenteraad'

16 november 2015 door Hennie van der Zouw
Ingezonden brief over artikel 'A.U.B stapt fysiek uit de gemeenteraad'

HENDRIK IDO AMBACHT - Van een bewoner van Hendrik Ido Ambacht ontvingen we een ingezonden brief, die we hieronder in zijn geheel afdrukken: "Middels dit schrijven wil ik reageren op het artikel in de Kombinatie van woensdag 11 november, waarin AUB in een ingezonden brief schrijft, dat zij vanwege hun standpunt over de vluchtelingen in Hendrik Ido Ambacht en de manier waarop zij behandeld worden, fysiek uit de gemeenteraad stappen.

Zij schriven in het artikel, waarbij ik hun letterlijk citeer:  'Andere partijen stellen het belang van vluchtelingenopvang boven het belang van structureel zwakkeren in onze samenleving, zoals ouderen, zieken of werkelozen. Wij vinden dat het geld voor vluchtelingenhulp beter aan deze groepen besteed kan worden. Daar liggen onze prioriteiten', en daarom ben ik eens na gaan denken. Zoals bij iedereen bekend is, krijgen gemeenteraadsleden een vergoeding, en bij het artikel rees bij mij de vraag over wat de raadsleden van de partij van AUB dan met die vergoeding doen?

De burgers van Ambacht betalen namelijk die vergoeding, en het lijkt mij dan dus wel zo eerlijk, dat burgers ook inzicht hebben in wat er met de vergoeding gebeurd, als er feitelijk (deels) niet voor gewerkt wordt. Natuurlijk schrijft AUB, waarbij ik weer letterlijk citeer: 'Politiek blijven wij echter betrokken. Wij zullen onze politieke stukken blijven lezen. Ook zullen wij onze standpunten onverminderd blijven uiten; via andere kanalen dan de raadsvergaderingen'. Maar in mijn ogen is dit niet werken voor de vergoeding die je als raadslid ontvangt.

Op mijn simpele vraag, welke ik op de facebookpagina van AUB heb geplaatst, waarin ik hen vroeg, wat zij dan met die vergoeding gaan doen, of deze dan heel warm hartig ook aan de ouderen, zieken en werklozen gegeven wordt of deze toch gewoon in eigen zak verdwijnt, is deze vraag verwijderd en op geen enkele wijze is er antwoord op gegeven.

Ik vind het triest dat een partij die anderen verwijt dat ze door hen buitengesloten of bespot worden, zelf ook geen fatsoen heeft om op een simpele, neutrale vraag antwoord te geven.

Mijn standpunt in de kwestie van de vluchtelingen doet er niet toe, ook niet welke politieke voorkeur ik heb, mijn vraag was neutraal, zonder enig politiek belang (maar met enkele uitspraken ben ik het eens, omdat dit letterlijk feiten zijn),  ik stel deze vraag dan ook als burger over iets waar ik een mening over zou kunnen hebben en wil ik graag van de desbetreffende persoon of in dit geval partij een antwoord. Wel vind ik dat als er een vraag gesteld wordt, dat deze gewoon beantwoord kan worden, ook al is deze kritisch, daar is de politiek toch ook voor?

Ik heb er namelijk moeite mee dat gemeenschapsgeld aan partijen betaald wordt, die daar feitelijk niet voor werken. Ik vind namelijk dat ook al lees je politieke stukken en wil je meningen daarover uiten via andere kanalen, dat dit niet effectief is en zeker niet de belangen van de bevolking van Ambacht vertegenwoordigd en zelfs dat het niet serieus genomen hoeft te worden door de andere partijen. Als u als politieke partij iets wil bereiken, dan zult u daar bij moeten zijn en fysiek uw bezwaren of kritiek moeten uiten. Anders zal Den Haag ook vanuit huis kunnen werken en zal het in ons politieke stelsel een zootje worden.

Het maar fysiek uit de gemeenteraad stappen, als het even te heet onder de voeten wordt, omdat er niet hetzelfde over standpunten gedacht wordt, of als er door burgers kritische vragen over uitspraken gesteld worden, die dan maar verwijderd worden, bewijst voor mij dat de partij van AUB een hoop gebakken lucht is en uiterst onvolwassen te werk gaat.

Een partij, die de belangen van de bevolking niet behartigt door voor hun mening te staan in de gemeenteraad en kritiek aan te nemen en hun visie daarover uit te leggen, verdient wat mij betreft geen plaats in de gemeenteraad en hoort zeker geen financiële vergoeding te krijgen, wanneer zij niet in de raad plaats nemen. Als ik niet kom opdagen bij mijn baas, omdat ik het ergens niet mee eens ben, wordt mijn salaris ook niet uitbetaald en loop ik zelfs grote risico om ontslagen te worden.

Waarom zou de gemeenteraad hier anders in zijn?"

Tot zover de ingezonden brief.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.