DVS-teams winnen dit weekend

23 november 2015 door Hennie van der Zouw
DVS-teams winnen dit weekend

HENDRIK IDO AMBACHT - De openingsfase was voor DVS-1 in de strijd tegen Nikantes te matig. De bezoekers uit Hoogvliet hadden het initiatief en pas na tien minutes pakte DVS dat -definitief-over (4-3). Tot aan de rust was het al duidelijk wie er ging winnen, zeker toen de gastploeg een strafworp miste bij 6-3. Toch spoorde DVS-coach Beuk zijn ploeg aan een hoger tempo te spelen. Dat lukte slechts ten dele, maar halverwege was de marge acceptabel (12-7). Na rust werd de marge al snel groter (15-7), en ontstond een inspiratieloze periode dat nog eens werd versterkt door opnieuw  twee gemiste strafworpen van Nikantes. Na een doelpuntloze periode van bijna tien minuten (16-9) kende DVS een korte opleving (18-11). Daarna ging de slotfase gelijk op en werd Nikantes de mogelijkheid gegeven de stand een draaglijker aanzien te geven (20-14).

Door deze overwinning staat het na drie wedstrijden ongeslagen DVS nog immer een punt voor op runner up DSO, dat zelf eenvoudig won van hekkensluiter Zaamslag. Komend weekend treft de top-4 van de poule elkaar: DVS gaat op bezoek bij DSO (De Niervaert te Klundert, aanvang 16.20). Triade treft Ventura Sport, beide volgen DVS op twee punten.

DVS-2 had een onverwacht gemakkelijke wedstrijd tegen Nikantes. Het overvloed aan kansen werden door de Ambachters te weinig benut. Toch werd de 11-5 ruststand uitgebreid naar een mooie score: 21-8. In de poule staat DVS fier bovenaan. Qua verliespunten staat DSO uit Klundert gelijk met de Ambachters. Komend weekend treffen de ploegen elkaar “in het voorprogramma” van de hoofdteams, in Klundert. (aanvang 15.10)


Mede-koploper DVS A1  speelde een overtuigende openingsfase tegen middenmoter ACKC. DVS raasde naar 5-0, maar die luxe was de Ambachtse jeugd geen lang leven beschoren. Concentratieverlies gaf ACKC kansen terug te keren in de wedstrijd, maar daardoor bleef de spanning onnodig lang in de wedstrijd. Wel werd de bij rust opgebouwde voorsprong (7-5) volledig verdiend vast gehouden tot aan het einde (15-13).

In de poule gaat DVS nu met KOAG aan de leiding. Beide ploegen zullen elkaar pas in het laatste speelweekend voor kerst treffen. Komende weekend gaat DVS eerst op bezoek bij Albatros, dat tot op heden een overwinning boekte (Develstein, Zwijndrecht, 14.05 uur)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.