ASWH met twee teams bij laatste 32 in districtsbeker

23 november 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH met twee teams bij laatste 32 in districtsbeker

HENDRIK IDO AMBACHT - Afgelopen zaterdag speelde zowel het eerste als het tweede elftal van ASWH in de derde ronde van de districtsbeker in Zuid I. Beide ploegen bekerden verder en dus is ASWH nog met twee teams vertegenwoordigd bij de laatste 32 in dit toernooi. Een bijzonder knappe prestatie!

Feest met 1 in Groede
Het eerste elftal reisde af naar Zeeuws-Vlaanderen om het op te nemen tegen Groede. Deze club speelt in de vijfde klasse bij de zondagamateurs en zag het vooral als een enorme eer dat ASWH als tegenstander naar het sportcomplex kwam. Groede speelde nog nooit tegen een ploeg die hoger voetbalde dan de derde klasse. De uitkomst stond dus wel min of meer vast. ASWH won ook, zij het met klein verschil. Het werd 1-3, Michael van Dommelen (2) en Shabir Isoufi scoorden. Mooier dan de wedstrijd was het enorme feest na afloop, inclusief DJ. De selectie en begeleiding van ASWH 1 vermaakten zich prima met de gezellige Zeeuwen!

2e stunt opnieuw
ASWH 2 had in de vorige ronde al gestunt tegen Groote Lindt 1 en bond nu opnieuw een eerste elftal aan de zegekar. Zundert, de koploper van de derde klasse zondag, werd door de Ambachtse reserves na strafschoppen verslagen. De wedstrijd was erg spannend en doelpuntrijk, want na negentig minuten stond er 4-4 op het scorebord. Voor ASWH 2 scoorden Joshua Akoy (2), Josiemar van de Werp en Sven Breukhoven. In de strafschoppenserie groeide doelman Rody van der Poel uit tot absolute held. Hij stopte liefst drie penalty's, waardoor twee missers van teamgenoten zonder gevolgen bleven. ASWH 2 bekerde verder.

In de volgende ronde treft ASWH 1 de winnaar van het duel tussen Oosterhout en IFC, terwijl ASWH 2 op eigen veld zal spelen tegen de winnaar van Seolto - SCO / TOFS.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.