IFC Vrouwen naar derde ronde KNVB beker na spannende wedstrijd tegen Kozakken Boys

23 november 2015 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen naar derde ronde KNVB beker na spannende wedstrijd tegen Kozakken Boys

HENDRIK IDO AMBACHT - Afgelopen zaterdag stond voor IFC Vrouwen 1 de tweede ronde van de bekercompetitie op het programma. De poulefase was gebruikt als opwarmer voor de competitie en leverde drie overwinningen op. Tijdens de loting voor de tweede ronde kwam Kozakken Boys uit de koker. Een ploeg dat goed meedoet in de competitie. Het geldt als één van de titelkandidaten. Op voorhand dus al een leuke, spannende wedstrijd. En dat zou het zeker ook gaan worden.

Zonder de geblesseerde Britt Wijnmaalen en afwezige Alicia Lowiessen toog de brigade van de trainers Dost en Matze in alle vroegte richting Werkendam. Onderweg al flinke buien, maar dat werd alleen maar erger. Stromende regen, natte sneeuw en hagel kwam naar beneden na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter. Vanaf de eerste minuut was het IFC dat kansen creëerde. Het was Milou van der Wel die al na dertig seconden de score had kunnen openen. Haar inzet werd echter met een prima sliding gepareerd. Daarna waren er nog enkele goede kansen voor de Ambachtse dames. Maar het was Kozakken Boys dat deze ochtend als eerste mocht juichen. Na deze openingstreffer was het even zoeken geblazen voor IFC. Het was Daniëlle Zwang die de ploeg op sleeptouw nam. Een afstandsschot van de sterke middenveldster werd in eerste instantie nog door de keepster tegengehouden, maar de voorwaartsen van IFC waren attent in de rebound.

Halverwege de eerste helft was het Carmen de Vlaming die, met al haar ervaring, liet zien dat je op dit soort natte velden van afstand moest schieten. Een voorbeeld dat door uitblinkster Daniëlle Zwang goed werd nagedaan. Een pegel vanaf 25 meter betekende de 1-2. Het was echter Kozakken Boys dat direct de aansluitingstreffer scoorde en zichzelf daarmee prima in de wedstrijd hield. Tien minuten voor het rustsignaal moest keepster Elisa Heijkoop geblesseerd naar de kant. Zij werd prima vervangen door Femke Groeneweg. In de rust werd even kort gesproken. Het was duidelijk dat de spits van Kozakken Boys de gevaarlijkste vrouw aan Werkendamse zijde was. Zij moest dus aan banden worden gelegd. Met deze opdracht startte de tweede helft.

Het was IFC dat goed van start ging. Een laag, hard schot van Milou van der Wel kon nog wel door de keepster worden gekeerd, maar de rebound was voor Svenja van Nes.  Maar wederom was het Kozakken Boys dat direct een antwoord had. Wederom de spits die als een duveltje uit een doosje tevoorschijn kwam. Gelukkig was iedereen goed bij de les aan Ambachtse zijde, want het duurde niet lang voordat er weer gejuicht kon worden. Wederom was het Svenja van Nes met een keurig schot. Gezien het spelverloop leek de wedstrijd gelopen, maar vijf minuten voor tijd bracht Kozakken Boys de spanning weer helemaal terug. Een terecht toegekende vrije trap werd razendsnel genomen en de Werkendamse spits was weer ongenaakbaar. De thuisspelende ploeg rook bloed en zette alles op alles. Aan IFC-zijde werden de, even daarvoor gewisselde, spitsen Svenja van Nes en Milou van der Wel weer snel ingebracht. Met haar snelheid legde Van der Wel de Kozakken-spits aan banden en Van Nes versterkte het middenveld. Deze tactiek bleek te werken. Vlak voor tijd was het IFC-aanvoerder Jessica Idzenga die met een bekeken schot vanaf twintig meter de wedstrijd besliste. Hiermee eindigde de uitermate sportieve wedstrijd in een 4-5 overwinning voor IFC Vrouwen 1. De loting voor de derde ronde is nog niet geweest.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.