Zure nederlaag voor ASWH tegen koploper Noordwijk

30 november 2015 door Hennie van der Zouw
Zure nederlaag voor ASWH tegen koploper Noordwijk

HENDRIK IDO AMBACHT - In het voetbal wordt vaak gesproken over het geluk van de kampioen. Nu is het na elf wedstrijden nog te vroeg om Noordwijk uit te roepen tot nummer één van de hoofdklasse B, maar de koploper had zaterdag op sportpark Schildman wel het fortuin aan haar zijde. In de slotfase pakten de bezoekers namelijk de volle buit. Een goed spelend ASWH bleef achter met een kater. De onnodige nederlaag kwam niet alleen op zure wijze tot stand, maar betekende ook dat de kans om de tweede periode te winnen flink is afgenomen.

ASWH begon goed aan de wedstrijd. De Ambachters zetten Noordwijk behoorlijk onder druk, waardoor de koploper geen tijd kreeg om in het ritme te komen. Dat beeld bleef gedurende de eerste helft eigenlijk ongewijzigd. Daarom was het zo jammer dat ASWH verzuimde zich te belonen. De ploeg kreeg namelijk wel degelijk kansen, maar een doelpunt bleef uit. Dat wil zeggen, een geldig doelpunt. Binnen het kwartier leek ASWH namelijk op voorsprong te komen. Na een schot van Mels van Driel kwam de bal via de op de grond liggende Michael van Dommelen terecht bij Robin Mulder. Met een droge knal schoot Mulder raak. De doelpuntentune werd al afgespeeld, de spelers juichten al en zowel scheidsrechter Germs als zijn assistent was al op de weg naar de middenstip. Op fel aandringen van de bezoekers besloot Germs echter toch een praatje met de grensrechter aan te knopen. Daar kwamen zij tot de conclusie dat het doelpunt moest worden afgekeurd vanwege buitenspel. Mogelijk een juiste beslissing, maar de wijze waarop deze tot stand kwam zorgde toch wel voor gefronste wenkbrauwen. Het was dan ook het moment waar na afloop het meest over werd gesproken.

Hoe dan ook, de 1-0 kon weer van het scorebord worden verwijderd en ASWH moest opnieuw beginnen. Zoals gezegd bleef het ook na dat moment de beste ploeg, maar doelman Amezrine hield Noordwijk op de been met enkele puike reddingen. Zo tikte hij de bal na een vrije trap van Mels van Driel met een fraaie zweefduik over de lat. De eerste helft werd dus afgesloten zonder doelpunten.

In het tweede bedrijf deed Noordwijk beter mee. De bezoekers lieten zich vaker op de helft van ASWH zien, waardoor de wedstrijd een open karakter kreeg. Nadat Robin Mulder namens ASWH en Brayen Brocker namens Noordwijk een dot van een kans lieten liggen, was het de vraag of er nog een winnaar zou komen. Een minuut of zes voor tijd kreeg invaller Robbert Olijfveld dé kans om ASWH aan de zege te helpen. Hij werd op snelheid gelanceerd en stormde op Amezrine af. Helaas trof zijn poging het lichaam van de doelman. Met nog twee minuten op de klok deelde Noordwijk een mokerslag uit. Na een uitbraak kwam de ingevallen Jeroen Borsboom in balbezit en met een doeltreffende schuiver bracht hij de gasten op voorsprong. Het bleek de beslissing, want hoewel ASWH het nog hartstochtelijk probeerde, zat een gelijkmaker er niet meer in.

Daardoor eindigde de wedstrijd in een onnodige nederlaag met een zure smaak. Goed spel leverde geen punten op, zodat ASWH blijft steken op de achtste plaats. Komende zaterdag spelen de Ambachters uit bij FC Rijnvogels.

ASWH - Noordwijk 0-1 (0-0)
88. 0-1 Jeroen Borsboom
Scheidsrechter: Germs

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Victor de Blok; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Shabir Isoufi (79. Robbert Olijfveld), Mels van Driel; Michael van Dommelen, Robin Mulder

Noordwijk: Mustafa Amezrine; Raymond Manuputty, Martijn le Congé, Mark Veerman, Brayen Brocker; Stefano Goncalves, Diederick Hoogerwaard, Marios Lomis (66. Denzel James), Ruperto Dorothea; Jaap van Duijn, Emiel Wendt (79. Jeroen Borsboom)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.