ASWH ruim langs XerxesDZB in laatste competitieduel voor de winterstop

14 december 2015 door Hennie van der Zouw
ASWH ruim langs XerxesDZB in laatste competitieduel voor de winterstop

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zaterdag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop gewonnen. In de regioderby met XerxesDZB zegevierden de Ambachters met 4-0. Dankzij de winst op de Rotterdammers sluit ASWH de eerste competitiehelft met een positief gevoel af. De basis voor de overwinning werd al in het eerste kwartier gelegd, toen aanvoerder Michael van Dommelen zijn elftal aan een 2-0 voorsprong hielp. De spits is dankzij die treffers nu alleen hoofdklassetopscorer aller tijden van ASWH, een titel die hij tot vanmiddag nog deelde met John Verbaan.

ASWH begon gretig aan de laatste competitiewedstrijd van 2015 en dat leverde al vlot resultaat op. Na een goede onderschepping van Jesper van den Bosch werd er een overtreding op hem gemaakt. ASWH kreeg een vrije trap, die werd genomen door Mels van Driel. Met veel gevoel legde de linksbenige routinier de bal in het strafschopgebied, waar Michael van Dommelen boven iedereen uit kwam en de bal in de hoek kopte. Zijn 73e doelpunt in de hoofdklasse voor ASWH, waardoor hij John Verbaan achter zich liet als hoofdklassetopscorer aller tijden van onze club.

Tien minuten later deed Van Dommelen er nog een schepje bovenop. Na een interceptie van Mels van Driel kwam ASWH in balbezit. Van Driel stuurde Robin Mulder weg. De spits behield het overzicht en zette voor op Shabir Isoufi, maar net voor de Afghaans international dacht aan een doelpoging werd hij middels een harde charge gevloerd. Scheidsrechter Jobse floot resoluut voor een strafschop. Hoewel doelman Mathijs Donatz de goede hoek koos, mikte Michael van Dommelen goed genoeg om de 2-0 op het scorebord te zetten.

Een perfecte start dus voor ASWH, die rust gaf voor het vervolg van de eerste helft en eigenlijk de hele wedstrijd. ASWH kwam eigenlijk zelden in problemen. Zelf kreeg het via Robbert Olijfveld en Victor de Blok nog enkele mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Tussendoor zorgde Marcello Tucci namens de bezoekers voor het dreigendste moment van 'de Zebra's' tot dan toe. Tucci pikte de bal op na een breedtepass van Peter Verhoeve, maar alert keeperswerk van Stef Doedée voorkwam erger. De voorsprong van 2-0 bleef dus tot de rust staan.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. XerxesDZB probeerde nog wel om de spanning terug te brengen, maar kon ASWH eigenlijk nauwelijks verontrusten. In de slotfase namen de Ambachters uiteindelijk ruimer afstand. Jesper van den Bosch leidde het derde doelpunt zelf in door Robin Mulder aan te spelen, die legde af op de doorlopende Van den Bosch en met een fijne boogbal mikte hij de 3-0 in de goal. Van den Bosch had duidelijk de smaak te pakken, want hij maakte er later ook nog 4-0 van. Na een overtreding op hem kreeg ASWH een vrije trap. Van den Bosch begon vast te lopen en Peter Verhoeve reageerde alert door de vrije trap snel te nemen. Met een goede volley zorgde Van den Bosch voor het vierde Ambachtse doelpunt. Een mooi einde van een wedstrijd waarin ASWH solide speelde.

De overwinning leverde ASWH geen winst op de ranglijst op, behalve dat er meer afstand werd genomen van het rechterrijtje. Zelf staat ASWH nog altijd zevende. Volgende week wacht de laatste opdracht van dit kalenderjaar. ASWH reist dan af naar Oosterhout voor de wedstrijd in de vierde ronde van de districtsbeker Zuid I.

ASWH - XerxesDZB 4-0 (2-0)
4. 1-0 Michael van Dommelen 14. 2-0 Michael van Dommelen (strafschop) 75. 3-0 Jesper van den Bosch 90 (+1). 4-0 Jesper van den Bosch
Scheidsrechter: Jobse

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Victor de Blok; Jesper van den Bosch, Mels van Driel, Shabir Isoufi (19. Lars Bosscha); Michael van Dommelen, Robin Mulder, Robbert Olijfveld

XerxesDZB: Mathijs Donatz; Kevin de Vries, Kai Fens, Leon van den Berg, Ilyas Oulad-Ali; Leonardo de Pina (63. Giovanni Delgado), Marcello Tucci, Kenny Fonseca (70. Mike Navajas Sanchez); Damiën Muller, Dave van der Steen (79. Jeremy Stork), Angelmo Vyent

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.