Twee ASWH-teams overwinteren in districtsbeker

21 december 2015 door Hennie van der Zouw
Twee ASWH-teams overwinteren in districtsbeker

HENDRIK IDO AMBACHT - De twee hoogste seniorenteams van ASWH hebben afgelopen week voor een bijzondere prestatie in het toernooi om de districtsbeker Zuid I gezorgd. Zowel het eerste als het tweede elftal won namelijk in de vierde ronde, waardoor beide elftallen overwinteren. Het komt maar zelden voor dat een vereniging met twee teams bij de laatste zestien van dit bekertoernooi zit.

1e door oog van de naald
Het eerste elftal nam het zaterdag in Oosterhout op tegen de plaatselijke derdeklasser. De Brabanders verdedigden massaal en daar had ASWH het lastig mee. Diverse kansen bleven onbenut. Pas een kwartier voor tijd opende Peter Verhoeve de score. In de zesde minuut van de blessuretijd scoorde Oosterhout bij een van de eerste aanvallen echter ook, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Na een spannende serie, waarin ASWH twee keer miste, werd toch gewonnen. Oosterhout faalde namelijk drie keer vanaf de stip.

2e scoort er op los
ASWH 2 schakelde eerder al de eerste elftallen van Groote Lindt en Zundert uit, waarna afgelopen dinsdag ook derdeklasser SCO / TOFS er aan moest geloven. De jonge ploeg van ASWH speelde lekker fris en gaf de bezoekers geen enkele kans. Bij rust was het al 6-0, de eindstand werd uiteindelijk 8-1. Een klinkende overwinning, waarbij de doelpunten werden gemaakt door Mike Langerak (3), Billy Nzojyibwami (2), Sven Breukhoven (2) en Joshua Akoy.
De loting voor de volgende ronde, waarin ASWH 1 en 2 overigens tegen elkaar zouden kunnen spelen, vindt na de jaarwisseling plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.