Presentatie van het boek 'Vier ogen, Twee gedachten, Twee beschouwingen'

04 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Presentatie van het boek 'Vier ogen, Twee gedachten, Twee beschouwingen'

HENDRIK IDO AMBACHT - De Ambachtse fotograaf Cees van Meerten en de tevens in Hendrik-Ido-Ambacht woonachtige dichteres Joke van der Ark hebben onder de titel “ Vier ogen, Twee gedachten, Twee beschouwingen” een boek uitgebracht. In dit prachtige boekwerk staan 41 foto’s van Cees met daaronder poëtische beschouwingen van Joke.

Op donderdag 14 januari om 14:00 uur zal een exemplaar van dit boek overhandigd worden aan burgemeester Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht. Dit zal plaatsvinden in de bibliotheek van Hendrik-Ido-Ambacht aan de Hoge kade 52.

Het boek is dan ook te koop. Cees en Joke zullen beide aanwezig zijn voor het signeren ervan.
Cees werkt als fotograaf voor bedrijven, lokale overheden, uitgeverijen, theaters en particulieren. Als docent fotografie vindt Cees het leren kijken en betekenis geven aan beelden een belangrijk onderdeel. Daarnaast exposeert hij ook regelmatig zijn vrije werk waarin expressionisme, vergankelijkheid, afbakening of meervoudige spiegelingen een belangrijke rol spelen.

Joke begon in 1988 met het schrijven van gedichten. In haar poëzie staat de mens en zijn handelen centraal. Sedert 1990 wordt werk van Joke gepubliceerd in diverse tijdschriften en bloemlezingen in Nederland en België. In januari van 2008 bracht zij haar eerste roman ‘Hanna’ uit. Er zijn verschillende gedichtenbundels van haar hand verschenen.

Hieronder een voorbeeld van de poëzie van Joke van der Ark. De bovenstaande foto van Cees van Meerten met de titel 'Simpel maar wonderschoon' hoort bij dit gedicht.

Simpel, maar wonderschoon van vorm
Meer heeft het oog niet nodig om verrast te worden
en bovendien het geobserveerde beeld
als waarachtig kunstobject te zien.
   
Foto: Cees van Meerten
Poëzie : Joke van der Ark

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.