Barendrecht wint Joop Valk Cup

04 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Barendrecht wint Joop Valk Cup

HENDRIK IDO AMBACHT - Op dinsdag 29 december werd voor de 18e keer in de historie het Topzaalvoetbaltoernooi van ASWH georganiseerd. In een uitpuilende Ridderhal streden acht clubs om de Joop Valk Cup. Aan het einde van de avond nam Barendrecht, de enige topklasser in het deelnemersveld, de beker mee naar huis.

De Barendrechters hadden al indruk gemaakt in de poulefase van het toernooi. Samen met IFC, dat eveneens zeer sterk voor de dag kwam, plaatsten zij zich voor de halve finales. In de andere poule was de strijd spannender. Uiteindelijk bereikten Papendrecht, dat een geslaagde rentree maakte, en organisator ASWH de laatste vier. Papendrecht kreeg vervolgens weinig voet aan de grond tegen Barendrecht in de halve finale, terwijl ASWH in de Ambachtse derby tegen IFC het hoofd moest buigen.

Titelverdediger IFC leek in die wedstrijd echter te veel te hebben gegeven, want in de finale tegen Barendrecht werden zij met name in de slotfase overlopen. Barendrecht was dan ook ruim te sterk en won met 5-1. Aanvoerder Joey Jongman ontving rond half elf 's avonds de Joop Valk Cup uit de handen van Stefan en Manon Valk. IFC'er Ufuk Akkanoglu werd wel uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

De totale eindstand was als volgt: 1. Barendrecht 2. IFC 3. Papendrecht 4. ASWH 5. VVGZ 6. Smitshoek 7. Pelikaan 8. Heerjansdam

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.