IFC Vrouwen start tweede competitiehelft met 2-6 overwinning

18 januari 2016 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen start tweede competitiehelft met 2-6 overwinning

HENDRIK IDO AMBACHT - Terwijl half voetballend Nederland nog genoot van de winterstop, moest de selectie van IFC Vrouwen 1 dit weekend wel vol aan de bak. De KNVB had een eerder afgekeurde competitiewedstrijd op het programma gezet. Dus bij een temperatuurtje van enkele graden boven nul en enkele winterse buien werd in Giessenburg gespeeld tegen de vrouwen van Peursum 1.

IFC startte vrijwel compleet. Alleen de onlangs geopereerde Femke Groeneweg ontbrak nog in de selectie. Een groot deel van de speelsters en begeleiding van IFC Vrouwen 2 trotseerde ook de winterse kou en kwam het eerste team aanmoedigen.

Na een kwartier spelen en twee hagelbuien te hebben getrotseerd, mocht Daniëlle Zwang driemaal aanleggen voor een corner. Tweemaal was Milou van der Wel met een kopbal dicht bij een doelpunt. Tweemaal wist de keepster echter te redden. Bij de derde corner was het wel raak. De bal kwam voor de voeten van Luca van Vliet, die niet twijfelde en onberispelijk binnenschoot. Vijf minuten voor rust was er een snelle Ambachtse uitbraak. Spits Svenja van Nes week uit naar de rechterkant en leverde een mooie voorzet af die precies voor de voeten van de goed meegelopen Lisa Hartsuiker kwam. Met een prachtige volley scoorde zij doelpunt nummer twee. Het doelpunt van Hartsuiker was van grote klasse en oogstte dan ook applaus van iedereen die langs de lijn stond.

Ook enkele tegenstanders in het veld applaudisseerden voor dit hoogstandje. De vrouwen van Peursum rechtten na deze treffer de rug en wisten voor rust nog de aansluitingstreffer te scoren. Met de 1-2 op het scorebord werd de kleedkamer opgezocht.

Waar de trainers Dost en Matze in de rust nog voor waarschuwden, gebeurde echter toch. Peursum rook natuurlijk bloed na de treffer vlak voor rust. Zij loerden dan ook op de gelijkmaker, die prompt ook snel viel. Een duidelijk aangeslagen brigade van IFC moest proberen het tij te gaan keren. En dat lukte uiteindelijk met verve. Halverwege de tweede helft was het toch weer IFC dat volledige grip op de wedstrijd had. Het gevolg was dat de doelpuntenmachine van IFC even op volle toeren kon draaien. Allereerst was er een dieptepass van aanvoerder Jessica Idzenga op de weg sprintende Milou van der Wel. De rechterspits bleef ijzig rustig toen zij oog in oog kwam met de keepster van Peursum. Even later was er een prima voorzet van Amanda Visser. De hoge voorzet werd prima ingekopt door de kleinste vrouw van het veld Milou van der Wel.

De spelersgroep van IFC realiseerde zich dat zij met de 2-4 voorsprong de wedstrijd nu op professionele wijze moesten gaan uitspelen.

Dus achterin goed geconcentreerd blijven en voorin gewoon loeren op de mogelijkheden. En dat lukte prima. Achterin was het Britt Wijnmaalen die de hele achterhoede goed coachte, terwijl op het middenveld met name Jessica Idzenga de regie in handen had. Het was dezelfde Idzenga die op een gegeven moment liet zien wat haar technische kwaliteiten waren. Zij soleerde over het halve veld en liet menig tegenstander de hielen zien. Op het laatst legde zij de bal breed en de meegelopen Milou van der Wel hoefde alleen de voet maar tegen de bal te zetten. Vijf minuten voor het eindsignaal was het wederom raak en weer was Milou van der Wel de doelpuntenmaker, ditmaal op aangeven van Svenja van Nes. De Vrouwen van IFC kenden dus een goede start van de tweede seizoenshelft. Op een ander veld gold dat ook voor concurrent VVAC, dat ook won. Het blijft dus ongekend spannend tussen de nummers één en twee van de competitie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.