ASWH meisjesvoetbal succesvol

01 februari 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH meisjesvoetbal succesvol

HENDRIK IDO AMBACHT - In de zomer van 2014 stak een aantal bij de jongens voetballende meisjes de koppen bij elkaar en richtte in goed overleg een meisjesteam op, ME1. René Bloemendal, vader van een van de meisjes, bombardeerde zichzelf tot leider en trainer. De najaarscompetitie was vooral om plezier met elkaar te hebben, de resultaten maar bijzaak. Toch zag men al snel dat er voetbalpotentie in het team zat en daarom werden Lyanca Verrijp en Mandy van den Hoek bereid gevonden om dit team te gaan trainen. Zowel Mandy als Lyanca hebben hun sporen al vele jaren verdiend in het vrouwenvoetbal. 

Het resultaat was direct zichtbaar, in de voorjaarscompetitie werden de dames kampioen. Na de zomer is dit team ingeschreven in de competitie als zevental, ook in deze MD1 competitie was het succesvol, ongeslagen kampioen wat mede dankzij de sponsor Het Lascentrum uit Alblasserdam groots in een wokrestaurant werd gevierd.

Intussen waren er ook jongere meisjes geïnteresseerd in het meisjesvoetbal bij ASWH en werd een ME1 opgericht. Dit zevental staat onder leiding van Janny van den Bovenkamp en Jacqueline van ‘t Leven, twee dames die in hun jeugdige jaren damesvoetbal hebben gespeeld en het klappen van de zweep kennen.  Fanatiek wordt er, mede geassisteerd door Bas Wanrooij, getraind en men eindigde met dit nieuwe team in de middenmoot van de najaarscompetitie. Inmiddels hadden zich weer nieuwe meisjes aangemeld en werd de groep E-meisjes dusdanig groot dat een 2e ME team is ingeschreven. Dit team speelde zaterdag 22 januari een puike wedstrijd en won met maar liefst 9-2 van Rhelico uit Rumpt. ME1 wordt gesponsord door Clearfreight, de roze rugnummers en sokken laten zien dat het een echt meisjesteam is. Voor dit seizoen zijn er voor beide E-teams ook roze ballen door Clearfreight beschikbaar gesteld.

Van 2 tot en met 9 maart speelt het Nederlandse vrouwenelftal in Den Haag en Rotterdam het Olympisch kwalificatietoernooi met als inzet een plek in Rio. De steun van Nederland is daarbij natuurlijk heel belangrijk en ASWH gaat met alle meisjes en begeleiding op 5 maart naar de wedstrijd Noorwegen – Nederland in het Sparta-stadion, om 'de Leeuwinnen' aan te moedigen.

Kortom, de meisjestak bij ASWH is een bloeiend deel van de vereniging waar het resultaat niet altijd voorop staat, maar zeer zeker het hebben met elkaar van veel voetbalplezier. Heb je nu ook zin om in een meisjesteam te gaan voetballen bij ASWH, kom gerust een keer meetrainen, neem vooraf even contact op met prvoetbalschool@aswh.nl en je hoort wanneer en op welke tijd je van harte welkom bent.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.