ASWH komt goed uit de winterstop

01 februari 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH komt goed uit de winterstop

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH is zaterdag goed begonnen aan de tweede helft van de competitie. Op eigen veld werd Haaglandia / Sir Winston Leisure met duidelijke cijfers verslagen: 3-0. ASWH was eigenlijk heel de wedstrijd de betere ploeg. De Ambachters creëerden flink wat kansen, maar mede door goed keeperswerk van Haaglandia-doelman Steven Verstraten bleef een ruimere overwinning uit.

Desondanks gaf zowel de uitslag als het spel alle aanleiding tot tevredenheid. Vanaf de eerste balomwentelingen maakte ASWH duidelijk dat het van plan was de punten in eigen huis te houden. De bezoekers, die toch maar één plekje onder ASWH staan, kregen amper gelegenheid om te voetballen. Het duurde even voor het veldoverwicht kon worden omgezet in doelpunten, omdat Robin Mulder en Jesper van den Bosch bij prima kansen stuitten op de keeper van de ploeg uit Rijswijk. Kort na het half uur liet Jesper van den Bosch een ziedend schot los, dat zelfs uitblinker Verstraten te machtig was. Op aangeven van Robin Mulder kwam Van den Bosch in balbezit, verschafte zichzelf de nodige ruimte en haalde schitterend uit.

Daarmee had ASWH de openingstreffer te pakken. Bij een volgende aanval werd Robin Mulder gevloerd door Kevin Tabi. Scheidsrechter Van den Elzen legde de bal op de stip en gaf geel aan de middenvelder van Haaglandia. Strafschoppen zijn doorgaans wel besteed aan topscorer Michael van Dommelen. Dat bleek, want de aanvoerder schoot feilloos raak. 2-0 voor ASWH, zijn tiende van het seizoen. Haaglandia mocht zich gelukkig prijzen dat er in de resterende minuten niet meer werd gescoord, want Robbert Olijfveld was tot drie keer toe dreigend en ook een kopbal van Jerry Tieleman eindigde in de handen van Verstraten. Zo besloot ASWH een wervelende eerste helft met een vrij comfortabele voorsprong.

De bezoekers hoopten na rust door een dubbele omzetting terug in de wedstrijd te komen, maar ASWH liet al direct merken daar niet aan te willen meewerken. De Ambachters bleven geconcentreerd spelen en zochten naar de derde en vermoedelijk beslissende treffer. De kansen kwamen er. Af en toe was het ongelooflijk dat de bal niet in het doel eindigde. Met name Robin Mulder had het vizier niet op scherp staan. Met nog tien minuten op de klok werd Haaglandia gereduceerd tot een tiental. Invaller Fransesco Fens kreeg zijn tweede gele kaart van Van den Elzen en moest dus het veld verlaten.

Vrij snel daarna verstuurde Robbert Olijfveld een mooie pass richting Michael van Dommelen en met een heerlijke stiftbal liet de aanvoerder doelman Verstraten kansloos. Eindelijk was de beslissende 3-0 daar! In die laatste minuten kreeg ASWH, waar Joshua Akoy als invaller zijn hoofdklassedebuut maakte, nog één prima kans. Na een knappe combinatie met Michael van Dommelen trof Jesper van den Bosch de paal.

Al met al een prima overwinning voor een goed spelend ASWH. Volgende week wacht een lastige en belangrijke uitwedstrijd bij Spijkenisse.

ASWH - Haaglandia / Sir Winston Leisure 3-0 (2-0)

32. 1-0 Jesper van den Bosch 38. 2-0 Michael van Dommelen (strafschop) 84. 3-0 Michael van Dommelen

Scheidsrechter: Van den Elzen

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Victor de Blok; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Michael van Dommelen, Mels van Driel (85. Nick Slotboom); Robin Mulder (80. Rutger de Bos), Robbert Olijfveld (85. Joshua Akoy)

Haaglandia / Sir Winston Leisure: Steven Verstraten; Andreas Thiebo, Djanomi Traxel, Ricardo de Vlugt, Jordi Versteeg; Kevin Tabi (46. Fransesco Fens), Ivailo Staal, Nick Brouwer; Ismael Blackshaw (46. Rachid Bouyaouzan), Kamal Amheye (66. Jeroen Barnas), Karam Boukhari

Foto  © Dik Schumacher: Op de foto heeft Jesper van den Bosch (wit shirt, nummer 6) net de 1-0 achter de keeper van Haaglandia geschoten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.