ASWH geeft winst uit handen in Spijkenisse

09 februari 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH geeft winst uit handen in Spijkenisse

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH leek vanmiddag goed op weg om het belangrijke inhaalduel bij Spijkenisse met een overwinning af te sluiten. De Ambachters kwamen tien minuten na rust op voorsprong en vervolgens was er lange tijd geen vuiltje aan de lucht. In de absolute slotfase zette Spijkenisse-aanvaller Serginio van AxelDongen de wedstrijd met twee goals echter volledig op zijn kop. Zijn dubbelslag bezorgde de gastheren de niet meer verwachte volle buit. ASWH bleef met een kater achter.

Trainer Jack van den Berg schonk in Spijkenisse het vertrouwen aan dezelfde elf spelers die vorige week Haaglandia overtuigend versloegen. Shabir Isoufi en Josiemar van de Werp ontbraken vanwege blessures in de wedstrijdselectie, Bas van Stokkom deed ritme op in het tweede. Bij de thuisploeg begon bijna een handvol spelers met een ASWH-verleden in de basis, namelijk Marco de Borst, Sander Barragan, Serginio van AxelDongen en de van een blessure herstelde Bart van Muyen.

De Ambachters startten sterk aan de wedstrijd. Al vlot mocht ASWH een hoekschop nemen en die eindigde voor de voeten van Robin Mulder. Helaas joeg de aanvaller de bal ver over het doel van keeper Dyron Bijl. Even later deed Mulder het beter door op aangeven van Jesper van den Bosch een artistieke omhaal uit de hoge hoed te toveren. Bijl tikte de inzet echter over het doel. De beginfase was duidelijk voor ASWH, dat na een kwartier nogmaals aan de openingstreffer rook. Een perfecte voorzet van Mels van Driel viel bij de tweede paal voor de voeten van Robin Mulder. De nummer tien besloot om de bal eerst aan te nemen en dat pakte niet goed uit, want het speeltuig stuitte van zijn voet in de handen van Bijl. Kans verkeken.

Van Spijkenisse werd in de eerste twintig minuten vrij weinig vernomen. Het scheelde echter maar weinig of de thuisploeg had de leiding genomen. Marvin van der Pluijm kon, al dan niet in buitenspelpositie, verder en liet een listige boogbal los. Gelukkig voor ASWH eindigde deze poging op de lat. In die fase kreeg Spijkenisse wel meer gelegenheid om mee te voetballen en dat leverde tijdelijk een gelijkopgaande strijd op. Stef Doedée bracht bijvoorbeeld redding op pogingen van Felino Jardim en Eric Polet. Spijkenisse loerde na die periode echter toch weer op de omschakeling en nam weinig risico's. De gastheren kwamen vervolgens goed weg toen Bart van Muyen kort voor rust een duwfout leek te maken op Michael van Dommelen. Scheidsrechter Dröge, die vanmiddag liefst zeven gele kaarten aan ASWH uitdeelde, zag er echter niets in.

In de tweede helft ging ASWH verder waar het was gebleven. De eerste aanval was bijna raak. Op aangeven van Robin Mulder kreeg Michael van Dommelen een prima kans om te scoren tegen zijn nieuwe club, maar helaas voor de aanvoerder bracht Spijkenisse-doelman Bijl knap redding. Het openingsdoelpunt hing echter in de lucht en na een minuut of tien spelen mocht ASWH eindelijk juichen. Jesper van den Bosch vond Robbert Olijfveld. De rappe aanvaller verschafte zichzelf met een goede individuele actie de nodige ruimte en prikte fraai de 0-1 in de hoek. Een terechte voorsprong voor ASWH.

Het noopte Spijkenisse wel om meer risico's te nemen, maar eigenlijk kwam ASWH nooit in gevaar. Ook niet toen er verse aanvallers binnen de lijnen verschenen. Een vrije trap van Felino Jardim, stijlvol gepakt door de naar de hoek zwevende Stef Doedée, was het voornaamste wapenfeit van Spijkenisse. ASWH verzuimde zelf om in de omschakeling een beslissing te forceren en dus bleef het lang spannend. Dat werd ASWH uiteindelijk fataal. Serginio van AxelDongen begon een minuut voor tijd aan een dribbel, trok van buiten naar binnen en schoot raak in de korte hoek.

Dat was al een flinke tik, maar in de extra tijd deelde Van AxelDongen zelfs nog een mokerslag uit. Een wilde trap naar voren van achteruit viel precies achter de defensie van ASWH. Van AxelDongen gokte daarop, was eerder bij de bal dan de uitkomende Stef Doedée en nadat hij de goalie omspeelde was er ook voor David Almeida geen redden meer aan: 2-1. Een gigantische klap in het gezicht van ASWH, dat de drie punten zag verdampen en met lege handen het veld afstapte.

De nederlaag maakt een eind aan de goede serie van de laatste weken en zorgt er tevens voor dat de afstand naar de ploeg op plek vier, Spijkenisse, groter is geworden. ASWH zal dus aan een inhaalrace moeten beginnen en dat dient eerst te gebeuren bij koploper Quick Boys. Een uitdaging waar komende week naar toe geleefd moet worden, in de wetenschap dat de kaartenregen van scheidsrechter Dröge ook voor enkele schorsingen heeft gezorgd.

Spijkenisse - ASWH 2-1 (0-0)
56. 0-1 Robbert Olijfveld 89. 1-1 Serginio van AxelDongen 90 (+3). 2-1 Serginio van AxelDongen
Scheidsrechter: Dröge

Spijkenisse: Dyron Bijl; Etiën Mariana, Bart van Muyen (81. Jazzy Adams), Jeffrey Schenk (68. Emir Jasarevic), Marco de Borst; Sander Barragan, Eric Polet, Felino Jardim, Shane van den Engel; Marvin van der Pluijm, Serginio van AxelDongen (90+4. Danny Kerpel)

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Victor de Blok; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Michael van Dommelen, Mels van Driel; Robin Mulder, Robbert Olijfveld

Tekst: Mikki

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.