IFC Vrouwen overklast koploper VVAC

15 februari 2016 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen overklast koploper VVAC

HENDRIK IDO AMBACHT - Al maandenlang stond er één datum in de koppies van de speelsters en begeleiding van IFC Vrouwen 1 gegrift. Dat was zaterdag 13 februari. Dan zou immers koploper VVAC op bezoek komen en tegen die tegenstander was nog iets recht te zetten. De uitwedstrijd werd immers blamerend met 5-0 verloren en wekenlang voetbalde IFC eigenlijk achter de feiten aan in de strijd om de koppositie in de competitie. Nu was er dus de gelegenheid om iets recht te zetten. Bij winst zouden de dames van IFC tegenstander VVAC naderen op twee punten, maar wel in de wetenschap dat het zelf nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. Voorafgaand aan de wedstrijd schonk Peter Groeneweg van JPG Groeneweg Bouw BV en nieuw wedstrijdtenue.

De hele wedstrijd was duidelijk voor IFC dat gelijk goed druk zette op de tegenstander. Dit resulteerde in een aantal kansen, maar nog niet in doelpunten. Hoewel IFC constant het betere van het spel had, was het VVAC dat halverwege de eerste helft als een duveltje uit een doosje tevoorschijn kwam en de thuisclub bijna verraste. Een uiterste krachtinspanning van keepster Elisa Heijkoop voorkwam een tegentreffer. Even later was IFC zelf nog dichter bij de eerste treffer. Het was linkerspits Lisa Hartsuiker die echter op de paal mikte. Vlak voor het rustsignaal, van de goed leidende scheidsrechter Maxim Arnaud de Calavon, was het toch IFC dat erin slaagde om de ban te breken. Een perfecte voorzet van Milou van der Wel kwam precies voor de voeten van gelegenheidspits Nanina Matze die geen moment twijfelde en de bal in de kruising ramde. De ontlading van het gehele team en iedereen langs de lijn en op de tribune was enorm.

Na de rustpauze gingen de vrouwen van IFC door waar het na 45 minuten was gebleven: druk zetten en de tegenstander murw spelen. En dat lukte goed. Na ongeveer tien minuten spelen was er een snelle uitval van Milou van der Wel, die een prachtige pass van Daniëlle Zwang goed controleerde en de bal langs de keepster van VVAC schoof. Vijf minuten later was het wederom Van der Wel die scoorde. Dit doelpunt kwam voort uit werkelijk schitterend combinatiewerk over vele schijven. Het was uiteindelijk Svenja van Nes die Van der Wel vrij voor de keepster zette. Wederom bleef de kleine killer rustig en tikte het derde doelpunt van de middag binnen.

Toch was het VVAC dat halverwege de tweede helft de spanning nog terugbracht in de wedstrijd. Uit de eerste echte aanval van de gasten was het wel direct raak. Met de eindstand van 3-1 was iedereen dik tevreden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.