ASWH kan koploper Quick Boys niet stoppen

15 februari 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH kan koploper Quick Boys niet stoppen

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH bracht zaterdag een bezoek aan het fraaie sportpark Nieuw Zuid in Katwijk, waar koploper Quick Boys als gastheer fungeerde. De lijstaanvoerder had de vorige tien duels op rij gewonnen. Ook ASWH kon Quick Boys niet stoppen, hoewel het elftal van trainer Jack van den Berg zich minimaal gelijkwaardig toonde. Helaas gaven de Ambachters twee doelpunten makkelijk weg en konden zij zelf uiteindelijk ook niet genoeg creëren om de opgelopen achterstand recht te zetten. Daardoor breidde Quick Boys de zegereeks uit naar elf wedstrijden en wonnen zij ook de tweede periodetitel in de hoofdklasse B.

ASWH, zonder de geschorste Jesper van den Bosch en Lars Bosscha, begon met bravoure aan het treffen. Helaas kreeg Quick Boys een fijn steuntje in de rug door in de achtste minuut de score te openen. Na een hoekschop was de Ambachtse defensie even het zicht op Yordi Teijsse kwijt.

Uitgerekend de speler die aan het kleinste kansje genoeg heeft. De topscorer van de afdeling kreeg de bal voor de voeten en gaf het laatste tikje, waardoor ASWH al snel in de achtervolging moest.

Bijna was het direct weer gelijk, want bij de eerstvolgende aanval kwam Victor de Blok aan de linkerkant in balbezit. Hij liet een schot los en verraste daarmee iedereen, inclusief doelman Martijn de Zwart. Helaas eindigde de bal precies op de lat. Het gaf wel aan dat ASWH zich zeker nog nietgewonnen hoefde te geven. Sterker nog, de Ambachters waren in de eerste helft eigenlijk de bovenliggende partij. ASWH had meer balbezit en zocht waar mogelijk de aanval. De verdediging van Quick Boys liet echter zien niet voor niets de minst gepasseerde van de afdeling te zijn. Ondanks het overwicht kon ASWH namelijk geen echt grote kansen creëren. Daardoor bleef de achterstand tot de rust op het bord staan.

In de tweede helft kon ASWH het niveau van voor rust niet vasthouden. De openingsfase was voor Quick Boys, maar een aantal dreigende voorzetten leverden gelukkig geen tweede goal op. Tien minuten na rust viel de 2-0 toch, een doelpunt dat werd ingeleid door ASWH zelf. Een verkeerde pass van Peter Verhoeve werd, ook tot zijn eigen afgrijzen, onderschept en razendsnel combineerde Quick Boys het Ambachtse strafschopgebied in. Vleugelspits Mohamed El Osrouti mikte de bal langs Stef Doedée en hielp zijn team in een zetel.

ASWH moest duidelijk even bijkomen van deze tegenvaller, maar herpakte zich daarna toch. De jacht op een aansluitingstreffer werd wel degelijk ingezet. Zo kwam invaller Joshua Akoy net een teenlengte te kort om een voorzet van Michael van Dommelen binnen te werken. Aan goede wil geen gebrek bij ASWH, maar het moet gezegd dat de verdediging van Quick Boys ook toen de zaken goed op orde had. Toch kwam ASWH nog een keer heel dicht in de buurt van een doelpunt, toen de bal na een ouderwetse scrimmage voor de voeten van Robbert Olijfveld eindigde. Zijn poging raakte de lat. Aan de overkant raakte Yordi Teijsse namens Quick Boys nog een keer de paal. Gescoord werd er dus niet meer en daarom mocht Quick Boys na het laatste fluitsignaal van de goed fluitende scheidsrechter Van de Waerdt het periodekampioenschap vieren.

Een wedstrijd die ASWH eigenlijk niet had hoeven verliezen, maar dat gebeurde niet voor het eerst dit seizoen toch. Op de ranglijst veranderde er door de overige resultaten weinig. ASWH blijft zesde en zal zich volledig op de derde periode moeten richten. Eerst wacht volgende week echter de laatste wedstrijd uit periode twee. Het Zeeuwse Hoek komt dan naar sportpark Schildman.

Quick Boys - ASWH 2-0 (1-0)
8. 1-0 Yordi Teijsse 55. 2-0 Mohamed El Osrouti
Scheidsrechter: Van de Waerdt

Quick Boys: Martijn de Zwart; Henry Opoku, Anthony Bentem, Dennis van der Plas, Joey Ravensbergen; Milan Hoek, Jerghinio Sahadewsing, Delano à Cohen; Robert Steemers (88. Thom de Vries), Yordi Teijsse, Mohamed El Osrouti (74. Jesse Driebergen)

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Victor de Blok; Nick Slotboom, Rutger de Bos (82. Jordi Mosmans), Michael van Dommelen, Mels van Driel; Robin Mulder (70. Joshua Akoy), Robbert Olijfveld.

Foto: Moniek Arends (Op de foto breekt Robbert Olijfveld namens ASWH door).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.