John Dost traint ook volgend seizoen IFC Vrouwen

01 maart 2016 door Hennie van der Zouw
John Dost traint ook volgend seizoen IFC Vrouwen

HENDRIK IDO AMBACHT - Met John Dost heeft de selectie van IFC Vrouwen een ervaren trainer in huis. Het bestuur van IFC is tevreden met de resultaten die op dit moment getoond worden. De gehele selectie van de IFC Girls Academy ontwikkelt zich continue. Vandaar dat het gesprek tussen trainer John Dost en Harry van der Graaf, voorzitter van de IFC Girls Academy, over verlenging van het contract vlotjes verliep. Ook volgend jaar zal John Dost vele avonden per week op sportpark Schildman actief zijn. Dost is eigenlijk een kind van IFC. Vanaf zijn jongste jaren loopt hij al rond op de velden van IFC. En hij kan met trots zeggen dag hij de enige IFC-er is die maar liefst 28 interlands achter zijn naam heeft staan.

Vanaf zijn 23e jaar speelde Dost in het nationaal CP (Cerebrale Parese)-team. Het CP-voetbal is speciaal voor spelers die door een hersenbeschadiging een lichamelijke beperking hebben. In totaal speelde Dost vijf jaar in het Nederlands Elftal. In totaal heeft hij 28 interlands gespeeld, en scoorde hij ook vijf doelpunten. Ook was hij reserve-aanvoerder. Het is overigens niet alleen John Dost die de vrouwenselectie van IFC wekelijks onder handen neemt. Sinds dit jaar heeft Dost een complete trainersstaf om zich heen. “De afgelopen jaren moest ik echt alles rondom de selectie zelf regelen.

Dat was soms niet te doen. Ik ben dan ook heel blij dat we het vanaf dit seizoen met een aantal kunnen doen”, vertelt John. “En natuurlijk is het mooi dat we dat volgend jaar een vervolg kunnen geven.” De vrouwenselectie van IFC staat momenteel bovenaan in de competitie en speelt ook nog mee in de bekercompetitie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.