Late treffer Robin Mulder bezorgt ASWH belangrijke zege

07 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Late treffer Robin Mulder bezorgt ASWH belangrijke zege

HENDRIK IDO AMBACHT -  ASWH is zaterdag goed gestart aan de derde periode. De Ambachters wonnen dankzij een doelpunt van Robin Mulder van De Jodan Boys, de nummer vijf op de ranglijst. De goal viel in de slotfase en betekende loon naar werken voor ASWH, dat zich in Gouda met name in de tweede helft de betere ploeg toonde. De beste kansen kreeg het elftal van trainer Jack van den Berg overigens in de eerste helft, waarin zelfs een strafschop werd gemist.

ASWH kreeg op het Goudse kunstgras al vlot een kans op de openingstreffer in de schoot geworpen. Een slordige terugspeelbal van De Jodan Boys leverde Robbert Olijfveld een goede kans op. Zijn inzet van dichtbij werd echter knap gekeerd door doelman Marvin Straver, waarna Robin Mulder in de rebound het doel te hoog zocht. Een droomstart bleef dus uit. De teams boden elkaar in de eerste helft goed tegenspel, zodat er een vrij gelijkwaardige wedstrijd ontstond. Na iets meer dan een kwartier spelen ontsnapte ASWH aan een achterstand. Stef Doedée kreeg een vrije trap niet klem, mede door meespringen van de lange Leroy Brank, en de los springende bal werd door Jorn van Lunteren met een omhaal richting het doel van ASWH gewerkt. Gelukkig bracht de paal redding en bleef het gelijk.

Na zevenentwintig minuten mocht de grootste kans van de wedstrijd genoteerd worden. Na een overtreding op Robin Mulder kreeg ASWH een strafschop. Michael van Dommelen, de vaste nemer, pakte de bal en legde aan. Helaas schoot de topscorer deze keer niet zuiver en dus eindigde de bal naast het Goudse doel. Een tegenvaller, want daardoor bleef het 0-0 na de eerste rondgang.

In de tweede helft trok ASWH de wedstrijd eigenlijk vanaf het begin naar zich toe. Al snel legde de ploeg een prachtige aanval op de mat. Na een dieptepass legde Michael van Dommelen met het hoofd terug op de aanstormde linksback Victor de Blok. De fraaie volley, nota bene met zijn zwakke rechter, van De Blok zweefde net langs de verkeerde kant van de paal. In die fase zette ASWH de gastheren steeds vlot onder druk. De Ambachters hadden daardoor het overwicht, zonder echt heel gevaarlijk voor het doel te worden. Het bleef vooral bij dreiging via enkele kopballen.

Dat beeld bleef eigenlijk in de stand tot de slotfase. Vijf minuten voor tijd kreeg ASWH een vrije trap aan de rechterkant. Mels van Driel bracht de bal goed voor het doel van de thuisploeg, maar niemand kwam er aan. Daardoor kon Michael van Dommelen voorbij de tweede paal de bal nogmaals voorgeven in het volle strafschopgebied. Jesper van den Bosch haalde uiteindelijk de trekker over, waarbij zijn schot door een hand of arm gekeerd leek te worden. In de roep om een strafschop was Robin Mulder alert en hij schoot op overtuigende wijze de rebound binnen. 0-1 voor ASWH. De treffer was het startsein voor een spannende slotfase, waarin De Jodan Boys nog wel probeerde een gelijkmaker af te dwingen, maar de defensie en doelman Stef Doedée gaven geen krimp meer.

Volgende week mag ASWH op eigen veld proberen hieraan een goed vervolg te geven. Heinenoord komt dan naar sportpark Schildman. Een ploeg die strijdt om handhaving, dus ASWH zal zeker weer aan de bak moeten. Met de instelling en het spel van de laatste weken in het achterhoofd, mag dit duel echter met vertrouwen tegemoet worden gezien.

De Jodan Boys - ASWH 0-1 (0-0)

85. 0-1 Robin Mulder

Scheidsrechter: Kloet

De Jodan Boys: Marvin Straver; Don Mimpen, Roald Heerkens, Michel Verkaik, Yassire Hamdani (55. Revelino Janga); Enzo Huntink, Leroy Brank, Mo Bellahcen, Mitchel Heerkens (65. Fanny Waandels); Jorn van Lunteren, Ahmed El Azzouti

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Victor de Blok; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Michael van Dommelen, Mels van Driel; Robin Mulder (89. Bas van Stokkom), Robbert Olijfveld

Foto van Philip Schmidt.
Op de foto vieren de ASWH-spelers (in het oranje) op uitbundige wijze de openingstreffer en gaan zij op zoek naar doelpuntenmaker Robin Mulder.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.