ASWH meiden steunden de Leeuwinnen

14 maart 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH meiden steunden de Leeuwinnen

HENDRIK IDO AMBACHT - Op zaterdag 5 maart zijn bijna alle ASWH-meiden, spelend in een meiden- of jongensteam, afgereisd naar het stadion van Sparta Rotterdam. Op het Kasteel werden de kwalificatiewedstrijden voor damesteams gehouden voor de Olympische Spelen 2016.

Liefst 75 ASWH-supporters hebben de Oranje Leeuwinnen aangemoedigd. Het vertrouwen was groot na de eerdere overwinning van de Nederlandse vrouwen op Zwitserland. De ASWH-meiden hoopten dan ook dat de Leeuwinnen deze prestatie in een uitverkocht stadion konden herhalen. Helaas, dat lukte niet. De Noorse vrouwen bleken te sterk en temden de Leeuwinnen: 4-1.

Het mocht de pret van het leuke uitje uiteindelijk niet drukken. Hier en daar zag je toch meiden denken:  "Ga ik ook in Oranje spelen? Zal ik ook naar de Olympische spelen gaan of een EK/WK spelen voor Oranje?" Wie weet wat de toekomst brengt! Zeker is dat de meisjes nog wat enthousiaster zijn geraakt na het zien van de reddingen van Sari van Veenendaal, de onverzettelijkheid van aanvoerster Mandy van den Berg, de passjes van Daniëlle van de Donk, de snelheid van Manon Melis en natuurlijk de doelgerichtheid van Vivianne Miedema. Los van deze dromen hebben alle ASWH-supporters een mooie avond gehad, waarop ze met plezier terug kunnen kijken. Op naar een volgende keer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.