ASWH op eigen veld ruim langs Heinenoord

14 maart 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH op eigen veld ruim langs Heinenoord

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zaterdag een goed vervolg gegeven aan de sterke start in de derde periode. Op eigen veld wonnen de Ambachters ruim van Heinenoord (4-1). De uitslag doet vermoeden dat het een eenvoudige middag was tegen de nummer dertien van de ranglijst, maar dat was niet helemaal zo.

ASWH was weliswaar de betere ploeg, maar kon Heinenoord pas in de slotfase definitief afschudden.

De opvallendste man bij de thuisploeg was zonder meer Mels van Driel, die twee keer scoorde en twee assists leverde.

ASWH toonde al vlot de intenties met enkele dreigende aanvallen en had na een minuut of twintig de gezochte openingstreffer te pakken. En wat voor één! Jesper van den Bosch vond Lars Bosscha en die zag op zijn beurt Mels van Driel vrij staan. De routinier, de laatste weken toch al makkelijk scorend, schilderde een prachtige streep uit zijn gouden linkervoet. De bal vloog over de kansloze doelman heen en daalde precies op tijd om in het doel te eindigen. Een schitterend doelpunt van Van Driel,waarmee ASWH de gewenste voorsprong te pakken had.

Daarna verzuimde ASWH verder afstand te nemen en kreeg daarvoor bijna de rekening gepresenteerd. Heinenoord gaf ondanks de achterstand namelijk zeker nog niet op en had een extra wapen in huis in de verre inworpen van Jeremy Hensen. Daarmee werden twee gevaarlijke momenten ingeleid. Zowel Andrew van Tiggelen als Marvin Strik raakte namens de bezoekers de lat. Daardoor kwam ASWH dus twee keer goed weg, maar mocht het wel gaan rusten met een voorsprong. In de tweede helft viel de gelijkmaker echter alsnog, al kwam die op dat moment eigenlijk een beetje uit de lucht vallen. Een voorzet van de rechterkant viel voor het Ambachtse doel, waar Vinicius Bongaertz in twee instanties de 1-1 kon intikken.

Gelukkig kon ASWH snel antwoorden. Mels van Driel krulde de bal uit een vrije trap perfect in de verre hoek en zette zijn team met zijn tweede treffer van de middag op voorsprong. Nadat Robin Mulder en Robbert Olijfveld kansen op de beslissende derde goal lieten liggen, kwam ASWH's derde acht minuten voor tijd dan toch op het scorebord. Olijfveld vond de vrijstaande invaller Nick Slotboom, die tikte verder naar Mels van Driel en de linkspoot toonde zich vervolgens niet zelfzuchtig. In plaats van zelf zijn derde te zoeken, speelde Van Driel de bal terug naar Slotboom. De jonge Ambachter schoot prima binnen en zette ASWH daarmee op 3-1. In de resterende minuten werkte ASWH nog aan het doelsaldo, want er kwam nog een treffer. Na een overtreding op Nick Slotboom kreeg ASWH een vrije trap. Mels van Driel legde de bal met veel gevoel in het strafschopgebied van Heinenoord, waar Peter Verhoeve iedereen te slim af was. De Hagenees kopte raak en bepaalde de eindstand daarmee op 4-1.

Een prima overwinning voor ASWH dus, dat wederom een goede teamprestatie leverde. Dankzij de driepunter en de resultaten op de andere velden won ASWH een plekje, want de ploeg staat nu vijfde.

Belangrijker nog is dat er weer is gewonnen in de derde periode. Volgende week wacht een nieuwe uitdaging. ASWH reist dan af naar Sassenheim voor een ontmoeting met Ter Leede. Ongetwijfeld stappen de Ambachters ook dan met vertrouwen in de bus.

ASWH - Heinenoord 4-1 (1-0)
21. 1-0 Mels van Driel 60. 1-1 Vinicius Bongaertz 65. 2-1 Mels van Driel 82. 3-1 Nick Slotboom 88. 4-1 Peter Verhoeve

Scheidsrechter: De Jong

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Michael van Dommelen (69. Nick Slotboom), Mels van Driel; Robin Mulder (87. Shabir Isoufi), Robbert Olijfveld

Heinenoord: Danijel Ribaric; Nick Jonkman, Pascal Bosschaart, Danny van Valen; Andrew Dias d'Ullois, Toine van den Berg, Marvin Strik, Andrew van Tiggelen (78. Remi Spier); Jeremy Hensen, Mitch Fransen, Vinicius Bongaertz (78. Javier Brouwer)

Foto: Philip Schmidt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.