Gewapende snelheidsduivel met openstaande straf aangehouden

14 maart 2016 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - Twee mannen probeerden zich woensdagochtend vroeg te onttrekken aan een controle op het Oostplein. Zij gingen er op hoge snelheid vandoor en haalden op de A16 zelfs snelheden van 250 km/u. In Hendrik Ido Ambacht is de auto door de politie tot stilstand gedwongen en zijn de verdachten aangehouden. Bij onderzoek in de auto werd vrijdagochtend een vuurwapen aangetroffen.

Agenten die in de nacht van dinsdag op woensdag een actie hielden op het Oostplein, zette om kwart voor 5 ’s morgens een auto aan de kant. Eén van de agenten herkende de bijrijder die als vuurwapengevaarlijk bij de politie bekend is. Toen de agenten de mannen vertelden dat zij hen preventief gingen fouilleren, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Hij stuurde zijn auto via de Maasboulevard naar de A16 waar hij met snelheden van 250 km/h aan de politie probeerden te ontsnappen.

Beide inzittenden aangehouden
Ter hoogte van Hendrik Ido Ambacht op de parallelbaan van de A16 wist de politie de auto stil te zetten door hun eigen auto er tegenaan te zetten. Beide inzittenden zijn aangehouden. Op het bureau probeerde de bestuurder een valse naam op te geven. Door het gebruik van speciale apparatuur van de politie viel de man door de mand. De man, een 26-jarige Rotterdammer, bleek nog een gevangenisstraf van 40 dagen open te hebben staan. De bijrijder is heengezonden.

Wapen
Het voertuig is doorzocht. Hierin werd in eerste instantie niks aangetroffen. Bij een nadere inspectie werd vrijdagochtend alsnog een vuurwapen gevonden in een verborgen compartiment. Het wapen wordt onderzocht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.