ASWH speelt doelpuntloos gelijk bij Ter Leede

21 maart 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH speelt doelpuntloos gelijk bij Ter Leede

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zich zaterdag in Sassenheim tevreden moeten stellen met een punt. De Ambachters kwamen net als gastheer Ter Leede niet tot scoren, zodat het scorebord tegen half vijf nog exact dezelfde cijfers toonde als om half drie. De vorm van de dag en de absolute drive leken te ontbreken bij ASWH, waardoor het niveau van de voorgaande wedstrijden niet werd benaderd. In dergelijke situaties is er een oude voetbalwet die stelt dat je wedstrijden die je niet kunt winnen in elk geval niet moet verliezen. Aan die opdracht voldeed ASWH wel, waardoor de ploeg bovenaan blijft meedoen in de derde periode.

ASWH begon in tegenstelling tot de afgelopen weken onherkenbaar mat aan de wedstrijd. De Ambachters kwamen al in de openingsfase twee keer goed weg. Ter Leede-aanvaller Thierry van der Kooye raakte na een klutssituatie eerst de lat en trof bij een volgende aanval de paal. Binnen een kwartier had ASWH dus al op achterstand kunnen staan, maar daarna was het ergste gevaar geweken en kwam het duel meer in evenwicht. Echte kansen bleven uit, de enige serieuze Ambachtse dreiging ontstond na een lange aanval die uiteindelijk eindigde met een geblokt schot van Jesper van den Bosch.

In de tweede helft kwam ASWH scherper uit de kleedkamer. Na een minuut of tien ontstond de grootste kans die de Ambachters deze wedstrijd kregen. Een verdediger van Ter Leede speelde verkeerd terug, de alerte Robbert Olijfveld pikte de bal op en ging op de doelman af. Helaas plukte Ter Leede-goalie Bogdan Constantin de bal van de schoen van Olijfveld, waardoor de openingstreffer uitbleef. Er ontstond een open wedstrijd, waarin beide ploegen kansen kregen. Stef Doedée bracht knap redding op een inzet van dichtbij na een goede aanval van de thuisploeg.

Met nog een minuut of twintig te gaan bracht Van den Berg Billy Nzojyibwami binnen de lijnen. Bij een van zijn eerste acties kopte de hoofdklassedebutant een voorzet door richting David Almeida, maar de volley van de voor het doel opgedoken rechtsback eindigde helaas naast het doel. Beide teams leken zich te verzoenen met een gelijkspel, al had ASWH in de blessuretijd toch nog een heel stiekeme overwinning kunnen boeken. Een schot van Robbert Olijfveld vloog echter rakelings naast. Het bleef dus bij 0-0.

Een resultaat waar ASWH op zich vrede mee moest hebben, gezien het vertoonde spel en de kansen die Ter Leede in de openingsfase kreeg. De Ambachters blijven onveranderd vijfde, al heeft ASWH nu ook meer punten dan De Jodan Boys, waarmee het de vijfde plek deelde. Misschien nog wel belangrijker is de strijd om de derde periode, waarin ASWH nog altijd bovenaan staat met zeven punten uit drie wedstrijden. Ook Quick Boys, Haaglandia en FC Rijnvogels hebben zeven punten, maar de Katwijkse ploegen hebben allebei al een periode en dus hoeft ASWH niet op hen te letten. Er is dus nog van alles mogelijk! Eerst wacht volgende week echter nog het belangrijke duel bij Kloetinge in de kwartfinale van de districtsbeker Zuid I. Een overwinning levert ASWH immers een ticket op voor de KNVB-beker van volgend seizoen.

Ter Leede - ASWH 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Van den Helder

Ter Leede: Bogdan Constantin; Mike Boelee (86. Jordy Vierbergen), Raydell Kewal, Ben van der Lans, Jonathan Robertson; Youssef Ait El Houssi, Tomas Arroyo, Mitchell Kappenberg; Jeffrey Bok (71. Marc de Kruys), Thierry van der Kooye, Mike Dam (79. Selmo Kurbegovic)

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Victor de Blok (46. Gilmaro van de Werp); Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Robin Mulder, Nick Slotboom (78. Shabir Isoufi); Michael van Dommelen (72. Billy Nzojyibwami), Robbert Olijfveld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.