Walking Football team ASWH nam deel aan toernooi in Utrecht

29 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Walking Football team ASWH nam deel aan toernooi in Utrecht

HENDRIK IDO AMBACHT -  Op vrijdag 25 maart nam het Walking Football team van ASWH, dat bestaat uit spelers van zestig jaar of ouder, voor het eerst sinds de oprichting deel aan een toernooi. De 'krasse knarren' van de Ambachters zijn sinds dit seizoen wekelijks in de weer met deze variant op voetbal, waarin rennen niet is toegestaan. Nu was het tijd om de krachten te meten met andere ploegen.

Dat leverde toch wel enige spanning op bij de spelers, maar ook bij trainer / coach Lyanca, coach / verzorger Bas en teamleider Wim. De loting was namelijk vrij pittig, want ASWH was gekoppeld aan vier eredivisieploegen! Gelukkig niet het eerste elftal, maar het Walking Football team van deze clubs. Maar toch, het voelt toch anders om tegen Vitesse te spelen dan wanneer een andere amateurclub de tegenstander is.

Het team van ASWH deed het prima. Na een ruime nederlaag tegen het ingespeelde team van ADO Den Haag, dat al vier jaar actief is, werd knap gewonnen van FC Utrecht. Die ploeg is ongeveer net zo lang bezig als ASWH. De overige drie duels leverden twee nederlagen - tegen SC Cambuur en RKC Waalwijk - en een overwinning - tegen Vitesse - op.

Belangrijker nog was het plezier dat de spelers beleefden aan het toernooi, plus het feit dat zij blessurevrij bleven.  Het eerste toernooi smaakt naar meer. Tijdens het afsluitende buffet zijn er de nodige contacten gelegd met andere clubs, dus wellicht volgen er spoedig vaker wedstrijden tegen andere ploegen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.