ASWH D ongeslagen terug naar de Hoofdklasse

04 april 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH D ongeslagen terug naar de Hoofdklasse

HENDRIK IDO AMBACHT - Ondanks een slordige remise in de openingswedstrijd, maakte ASWH D1 al vroeg in het seizoen de kandidatuur voor het kampioenschap duidelijk. Na een memorabele reeks van twaalf overwinningen werd afgelopen zaterdag de titel gevierd. SteDoCo, de hardnekkigste concurrent, haakte in de laatste weken af, dus mochten de Ambachtse D-pupillen al drie wedstrijden voor het einde een feestje vieren.

Waar eerdere pogingen om dit hoogste pupillenteam terug te brengen in de Hoofdklasse strandden, slaagde hoofdcoach en coördinator onderbouw Jos de Vroed er samen met trainers en vrijwilligers Peter Verboom, Alfred van der Velden en Willem Vermeijden wel in om dit na een afwezigheid van drie jaar te realiseren. Deze geweldige prestatie in cijfers: 19 wedstrijden gespeeld, 17 gewonnen, twee gelijk gespeeld en nul verloren en een doelsaldo van 98 gescoorde doelpunten en slechts 16 tegen. De magische grens van 100 gescoorde doelpunten zal zeker gepasseerd worden.

De spelersgroep van D1 is een echt reclamebord voor waar de ASWH-pupillen voor staan. Het merendeel van de spelers heeft de opleiding van de ASWH Voetbalschool doorlopen; sommige voetbalden al vanaf de Mini-pupillen als 5- en 6-jarige bij ASWH.

Daarbij doorliepen zij niet alleen de hoogste pupillenteams als F1 of E1, maar ook spelers die eerder voetbalden in E8 of F8 werkten zich omhoog door goed te trainen. Met een geweldige inzet, motivatie maar vooral veel plezier wisten zij uiteindelijk door te dringen tot het vlaggenschip van de pupillen van ASWH: D1.

Sven, Sem, Samuel, Kevin, Castor, Josh, Tom, Denzley, Ramon, Jesper, Mike, Niels en Ruben van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.