Veerkrachtig ASWH klopt Zwaluwen

04 april 2016 door Hennie van der Zouw
Veerkrachtig ASWH klopt Zwaluwen

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zaterdag goede zaken gedaan door op eigen veld te winnen van de traditionele 'angstgegner' Zwaluwen. Kort na rust namen de Vlaardingers van voormalig ASWH-trainer Joop Hiele de leiding, maar een veerkrachtig ASWH boog de achterstand om in een belangrijke overwinning.

Hoewel het eerste dreigende moment van de wedstrijd van Zwaluwen-vleugelspits Dimitri Gomes Almeida kwam, was al snel duidelijk dat de Vlaardingers niet met offensieve bedoelingen naar sportpark Schildman waren gekomen. Zwaluwen, dat strijdt om handhaving, gunde ASWH het initiatief. Dat pakten de zonder enkele vaste krachten aantredende Ambachters dan ook, waardoor het meeste balbezit in de eerste helft veruit voor de thuisploeg was. Echt heel grote kansen leverde dat echter niet op, tot enkele minuten voor rust. Robbert Olijfveld pakte in het strafschopgebied de bal af van de treuzelende Sanny Monteiro en stond daardoor ineens oog in oog met doelman Nick Sanders.

Helaas kon de keeper van de bezoekers de inzet van Olijfveld keren, zodat er in de eerste helft niet gescoord werd.

Na rust kreeg ASWH een vlotte tegenvaller te verwerken, toen de vrijgelaten Zwaluwen-aanvaller Marlon Oranje na een hoekschop de openingstreffer in het doel werkte. 0-1 na drie minuten spelen, dat was niet alleen een tikje, maar ook een streep door de rekening. Voor Zwaluwen was de voorsprong het sein om nog meer op de counter te loeren, terwijl ASWH in de jacht op de gelijkmaker meer risico moest nemen. Nadat Robbert Olijfveld een enorme kans had laten liggen, viel de 1-1 gelukkig toch snel. Lars Bosscha verstuurde een dieptepass op de goed weggelopen Jesper van den Bosch. De middenvelder ging het strafschopgebied binnen, keek eens even of er iemand anders beter voor stond en besloot, toen hij zag dat dit niet het geval was, om de bal zelf maar in de verre hoek te schieten. Zijn rake inzet bracht ASWH weer naast de gasten.

ASWH drukte door en had succes toen Nick Slotboom zijn elftal met een fantastisch doelpunt aan de leiding hielp. De Ambachter, toch al zeer trefzeker de afgelopen weken, kreeg de bal aangespeeld van Robbert Olijfveld. Slotboom dribbelde nog even, keek en haalde verwoestend uit van een meter of twintig. De bal sloeg via de onderkant van de lat in het net achter de volslagen kansloze Zwaluwen-doelman Sanders. ASWH stond voor! Zwaluwen drong nog aan, maar werd niet gevaarlijk meer. In de laatste minuut bracht trainer Jack van den Berg met Billy Nzojyibwami een verse kracht binnen de lijnen. Luttele seconden na zijn entree verdiende de aanvaller al een strafschop. Na een inworp werd hij onderuit getrokken en scheidsrechter Selier wees naar de stip. De vanaf de kant flink protesterende reservedoelman van Zwaluwen, Marvin van Tienen, kreeg nog een rode kaart.

Daardoor duurde het even voor aanvoerder Michael van Dommelen eindelijk mocht aanleggen, maar de routinier liet zich niet van de wijs brengen. Overtuigend schoot Van Dommelen zijn twaalfde van het seizoen binnen, de beslissende 3-1.

Door de overwinning stijgt ASWH op de ranglijst naar plek vier, maar blijft het ook de derde periode aanvoeren. Daarin hebben de Ambachters drie punten voorsprong op een achtervolgend groepje.

Volgende week speelt ASWH opnieuw thuis. Degradatiekandidaat Sportlust '46 is dan de tegenstander.

ASWH - Zwaluwen 3-1 (0-0)
48. 0-1 Marlon Oranje 65. 1-1 Jesper van den Bosch 73. 2-1 Nick Slotboom 90 (+2). 3-1 Michael van Dommelen (strafschop)

Scheidsrechter: Selier

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp, Victor de Blok; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom, Mels van Driel; Michael van Dommelen, Robbert Olijfveld (90. Billy Nzojyibwami)

Zwaluwen: Nick Sanders; Clint van Stee, Sanny Monteiro, Ryan Santos St. Aubijn, Wesley de Heij (79.Raoul Gillet); Lucas van Oeveren (85. Jorno Reurink), Marcello Gomes da Veiga, Robin Verhorst; Dimitri Gomes Almeida, Joey Grootenboer (59. Adil Akanioui), Marlon Oranje.

Foto © Philip Schmidt. Op de foto zet Michael van Dommelen, de aanvoerder van ASWH, een salto in na zijn doelpunt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.