IFC Vrouwen verliest twee punten in slotminuten

04 april 2016 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen verliest twee punten in slotminuten

HENDRIK IDO AMBACHT - In de wetenschap dat koploper VVAC eerder op de dag verloren had in de derby tegen Noordeloos, waren er in de voorbespreking van de wedstrijd Rijsoord tegen IFC weinig woorden nodig voor de vrouwen van IFC. Een overwinning betekende namelijk dat de koppositie overgenomen zou worden.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor IFC, alleen het vizier stond nog niet op scherp.

Achterin moeten de dames van IFC constant alert zijn op de beweeglijke voorhoede van Rijsoord. Het was dan ook een vlijmscherpe counter van middenveldster Chantal Vogel waardoor de thuisclub op voorsprong kwam. IFC was wel steeds en stuk gevaarlijker maar wist dit nog niet uit te drukken in doelpunten.

Tien seconden nadat Lisa Hartsuiker het veld mocht betreden was het wel bijna raak. Haar inzet belandde echter op de kruising. Een halve minuut later was het dezelfde Lisa Hartsuiker die wel wist te scoren. Even leek het erop dat Svenja van Nes de IFC aanhang ook kon laten juichen. Wederom was het aluminium de grote spelbreker.

Hoewel er nog voor gewaarschuwd was dat Rijsoord altijd fel uit de kleedkamer komt, liep IFC bijna toch nog in het Rijsoord-mes. Ditmaal was de lat IFC gunstig gestemd. Na een kwartier spelen kwam Milou van der Wel oog in oog met de keepster. Deze laatste wist met haar grote teen de bal nog te keren. Niet veel later toch de verdiende tweede treffer voor IFC. Het was wederom Lisa Hartsuiker die het net wist te vinden. Een schot van 25 meter verdween achter de verbouwereerde Rijsoord-goalie. Het was een onnavolgbare Lisa Hartsuiker die even later de tegenstanders voorbij liep alsof ze er niet stonden. Haar voorzet werd door Milou van der We op de pal gekopt. Een minuut later liet Milou van der Wel het net wel bollen.

Rijsoord rechtte echter goed de rug. Uit een vrije trap van de laatste vrouw van Rijsoord was het raak. Rijsoord wist tien minuten voor tijd zelfs de gelijkmaker te scoren. Wederom een schitterende vrije trap.

Het was echter de kwelgeest van de middag, Lisa Hartsuiker, die haar derde treffer intikte na een foutje van de Rijsoord-goalie. Hoewel IFC over de hele wedstrijd gezien drie punten verdiende, mocht het toch niet zo zijn. Vlak voor tijd kwam Rijsoord weer langszij. Door dit gelijke spel voeren IFC en VVAC nu beiden de ranglijst aan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.