ASWH wint in ondertal van Sportlust 46

11 april 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH wint in ondertal van Sportlust 46

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zaterdag opnieuw drie punten gepakt. Makkelijk ging het niet tegen degradatiekandidaat Sportlust '46, mede doordat het elftal van trainer Jack van den Berg nog voor de rust werd gereduceerd tot tiental en daardoor heel de tweede helft met een man minder speelde. Dankzij een eigen goal van de bezoekers kwam ASWH toch op voorsprong en die gaf de ploeg in een meer spannende dan goede wedstrijd niet meer af.

ASWH, dat vanwege schorsingen en een blessure drie van de vier vaste verdedigers moest missen, kreeg al vroeg een tegenvaller te verwerken. Al in de tiende minuut zette Sercan Kurdal de degradatiekandidaat uit Woerden op voorsprong. De Ambachters moesten dus in de achtervolging.

ASWH had een overwicht, maar enkele goede aanvalsopzetten liepen vaak spaak in de eindfase. Tot halverwege de eerste helft, want toen mocht de thuisploeg wel juichen. David Almeida leverde een voorzet af van de rechterflank. Shabir Isoufi verlengde de bal in de lucht perfect, waarna het speeltuig met een mooie boog over doelman Wesley de Ruiter in de verre hoek vloog.

In de slotfase van de eerste helft liep ASWH echter averij op. Eerst viel linksback Lars van Roon uit met een schouder uit de kom, in de extra tijd kreeg Robbert Olijfveld rood. Hij was op het oog in een onschuldig duel met een verdediger verwikkeld, maar die stortte ter aarde. Scheidsrechter Augustin kwam aangesneld en liet zich door zijn assistent influisteren dat Olijfveld een slaande beweging zou hebben gemaakt. Tot ontzetting van Olijfveld, die dit seizoen zelfs nog nooit een gele prent kreeg, trok Augustin vervolgens een rode kaart. ASWH moest dus met tien man verder.

Een bittere pil, die de tweede helft natuurlijk extra lastig maakte. Het zat ASWH echter niet tegen toen Sportlust '46-verdediger Freek van Driel na een dieptepass van de na rust als rechtsback spelende Jesper van den Bosch de bal vanaf de rand van het strafschopgebied over zijn eigen doelman kopte. Een stukje miscommunicatie bij de bezoekers, maar daar maalde ASWH uiteraard niet om. Het was 2-1! Met de voorsprong op zak kon ASWH het balbezit aan de gasten laten, ondertussen loerend op de ruimte in de omschakeling. Sportlust '46 drong ASWH ook wel degelijk terug, maar de Ambachters toonden zich vrij onverzettelijk en gaven extra gas om het nadeel van het ondertal zo veel mogelijk te beperken. Er kwamen wel veel voorzetten, maar echt vaak hoefde doelman Stef Doedée niet in actie te komen. Twee keer diende hij reddend te handelen en dat deed de keeper van ASWH ook. Verder hielden hij en zijn defensie goed stand.

Dat leverde dus drie punten op. Een overwinning die zeker na rust werd behaald op inzet en door de ondertalsituatie extra prettig smaakte. ASWH blijft vierde op de ranglijst in de hoofdklasse B en is nog altijd gedeeld eerste in de derde periode. Het ziet er dus nog altijd goed uit voor de Ambachters. De competitie wordt over twee weken vervolgd met een uitwedstrijd bij XerxesDZB. Eerst speelt ASWH komende donderdag echter nog voor de Regio Rijnmond Cup tegen Excelsior Maassluis, waarna de dinsdag daarna de halve finale in het toernooi om de districtsbeker wordt gespeeld bij Oranje Wit.

ASWH - Sportlust '46 2-1 (1-1)

10. 0-1 Sercan Kurdal 24. 1-1 Shabir Isoufi 49. 2-1 Freek van Driel (eigen doelpunt)

Scheidsrechter: Augustin

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Gilmaro van de Werp, Mels van Driel, Lars van Roon (41. Rutger de Bos); Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Shabir Isoufi (69. Robin Mulder), Nick Slotboom (80. Jerry Tieleman); Michael van Dommelen, Robbert Olijfveld

Sportlust '46: Wesley de Ruiter; Luke Molkenboer, Freek van Driel, Jorn Uittenbogaard, Mike Verhagen, Martijn Jansen; Berry Kramer (73. Sjoerd van den Bovenkamp), Robin Demeijer, Stef Hoogveldt, Sercan Kurdal; Mitch van der Vlist (88. Stefan Rijsdam)

Foto © Philip Schmidt: Op de foto zetten de bezoekers de verdedigers van het overgebleven tiental van ASWH onder druk, maar de Ambachters houden stand.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.