ASWH wint nipt bij XerxesDZB

25 april 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH wint nipt bij XerxesDZB

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zaterdag op bezoek bij XerxesDZB wederom een overwinning geboekt in de hoofdklasse B. Een doelpunt van Mels van Driel halverwege de eerste helft was genoeg voor drie belangrijke punten. Toch ging het zeker niet eenvoudig in Rotterdam, want met name in de tweede helft had ASWH het lastig met de wind en de aandringende tegenstander.

XerxesDZB gunde de bal in een aftastende beginfase vooral aan ASWH en opereerde aanvankelijk vrij behoudend. Nadat Robin Mulder koppend verzuimde te scoren voor de Ambachters, was het na iets meer dan twintig minuten wel raak. Nick Slotboom onderschepte de bal en had direct een goede pass op Michael van Dommelen in huis. De aanvoerder kon daardoor op doelman Mathijs Donatz af. Van Dommelen behield het overzicht, want in plaats van voor zijn eigen kans te gaan, legde hij de bal prima breed op Mels van Driel. De routinier schoof beheerst de 0-1 in het doel en zette ASWH op voorsprong.

In die fase leek XerxesDZB de kluts even kwijt en had ASWH kunnen doordrukken. Prima kansen voor Robbert Olijfveld en Robin Mulder werden echter niet benut. Daardoor bleef XerxesDZB in de wedstrijd en de gastheren kregen kort voor rust zelfs een enorme kans op de gelijkmaker. Bradley El Idrissi omspeelde Stef Doedée en leek te gaan scoren, maar met een knappe verdedigende actie redde Peter Verhoeve zijn elftal.

Na rust was ASWH de grip op het duel grotendeels kwijt. De invloed van de harde wind nam eveneens toe, waardoor de Ambachters nauwelijks nog aan voetballen toekwamen. Het werd duidelijk dat de punten op basis van karakter gepakt moesten worden. XerxesDZB, dat strijdt om de nacompetitie om handhaving te ontlopen, drong steeds meer aan. Gelukkig voor ASWH werden de Rotterdammers, die tot twee keer toe een strafschop claimden, daarbij zelden echt gevaarlijk. En anders was daar altijd nog Stef Doedée, die alert was op een vallende bal in het strafschopgebied en redding bracht voor Kai Fens snode plannen tot uitvoering kon brengen. Kort voor tijd leek Robbert Olijfveld de voor ASWH bevrijdende treffer te maken. Hij was er razendsnel bij toen een verdediger van de gastheren de bal terug naar doelman Donatz kopte. Olijfveld zat er tussen, ging om de keeper heen, maar trof jammer genoeg het zijnet.

Daardoor bleef het spannend, ook omdat scheidsrechter Annegarn ruim vijf minuten extra tijd bijtelde. ASWH hield echter stand en voegde daardoor drie belangrijke punten toe aan het totaal. Niet alleen blijven de Ambachters koploper in de strijd om de derde periode, ook passeerden zij FC Rijnvogels op de ranglijst en staan nu derde. Positief nieuws dus, al is er nog altijd niets beslist. De komende drie duels zijn stuk voor stuk nog erg belangrijk, te beginnen komende zaterdag thuis tegen hekkensluiter Deltasport.

XerxesDZB - ASWH 0-1 (0-1)

21. 0-1 Mels van Driel

Scheidsrechter: Annegarn

XerxesDZB: Mathijs Donatz; Damiën Muller, Leon van den Berg, Mike Navajas Sanchez, Kevin de Vries; Leonardo de Pina, Burak Dogan, Kai Fens; Bradley El Idrissi (84. Jeremy Stork), Marcello Tucci (56. Angelmo Vyent), Ilyas Oulad-Ali (74. Dave van der Steen)

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp, Victor de Blok (78. Jerry Tieleman); Nick Slotboom (71. Rutger de Bos), Lars Bosscha, Mels van Driel, Robbert Olijfveld; Michael van Dommelen (67. Shabir Isoufi), Robin Mulder.

Foto van Philip Schmidt.
Op de foto is te zien hoe Mels van Driel (nummer 4) de enige treffer van de wedstrijd maakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.