IFC Vrouwen plaatst zich voor halve finale bekercompetitie

25 april 2016 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen plaatst zich voor halve finale bekercompetitie

HENDRIK IDO AMBACHT - Voor dit weekend stond de kwartfinale van de bekercompetitie op het programma, een thuiswedstrijd tegen HRC ’14. De tegenstander staat er, net als de vrouwen van IFC, goed voor in de competitie. Beide teams zijn trotse koploper in hun competitie en maakten voorafgaand aan de bekerwedstrijd nog kans op de zogenaamde “dubbel”. Na negentig minuten voetballen mogen alleen de Ambachtse vrouwen daar nog maar aan denken, dankzij een zeer verdiende 3-1 overwinning.

De wedstrijd was nog maar twee minuten onderweg toen er voor het eerst gejuicht kon worden. Het was een vrije trap van Britt Wijnmaalen die op maat bij spits Svenja van Nes kwam. Deze laatste had totaal geen moeite in de afronding. Dankzij deze vroege treffer ontstond een enorme geldingsdrang bij de Ambachtse vrouwen, terwijl de vrouwen uit Hurwenen (een buurtdorp in de buurt van Zaltbommel) direct achter de feiten aan liepen. Het eerste kwartier van de wedstrijd was er eentje met enorme druk van IFC op het doel van de tegenstander.

Eigenlijk kwam HRC’14 pas na twintig minuten voor het eerst aan een doelpoging toe. Van lieverlee kwamen de gasten wel iets beter in de wedstrijd, hetgeen ook tot een flinke kans leidde. Het was echter de kleine Alicia Kong die een corner bij de eerste paal goed wegkopte en de daaropvolgende inzet werd door keepster Femke Groeneweg van de doellijn gehaald. In de counter was het IFC dat dicht bij de tweede treffer was. Het was Lisa Hartsuiker die de bal op de kruising knalde. Ondertussen voerde IFC het tempo nog verder op en daar had HRC ’14 het knap moeilijk mee. Het spel golfde op en neer, maar de Ambachtse verdediging onder leiding van Britt Wijnmaalen was echt oppermachtig deze middag. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Ad de Paauw was er een aanval uit het boekje. Op de linkerkant was het Lisa Hartsuiker die gelanceerd werd. Precies op het juiste moment plaatste zij de bal naar spits Svenja van Nes, die de bal goed intikte.

In de tweede helft was de eerste goede kans voor de gasten. Keepster Femke Groeneweg voorkwam met een prima redding echter de tegentreffer. Halverwege de tweede helft was het wederom IFC dat wist te scoren. En net als bij het eerste doelpunt stond een prachtig genomen vrije trap van Britt Wijnmaalen aan de basis van dit doelpunt. De vrije trap werd ditmaal schitterend ingekopt door Lisa Hartsuiker. In de slotfase was er dan toch nog een treffer van HRC’14. Eigenlijk een treffer die letterlijk uit de lucht kwam vallen. Het was Britt Wijnmaalen die haar voortreffelijke wedstrijd had kunnen bekronen met een doelpunt, maar een vrije trap van haar spatte in de slotminuut via de lat terug het veld in. Dankzij deze collectief perfect gespeelde wedstrijd heeft IFC Vrouwen 1 zich geplaatst voor de halve finale van de bekercompetitie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.