ASWH blijft op koers na zege op Deltasport

02 mei 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH blijft op koers na zege op Deltasport

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH deed zaterdag opnieuw goede zaken in de competitie. De Ambachters wonnen op eigen veld met 3-0 van hekkensluiter Deltasport. Daardoor blijft de formatie van trainer Jack van den Berg op koers voor deelname aan de nacompetitie om promotie naar de topklasse. ASWH is namelijk nog altijd koploper in de derde periode en staat er ook op de ranglijst goed voor. Zekerheid omtrent deelname aan het toetje is er ook na de zege op de Vlaardingers echter nog niet.

ASWH kende geen makkelijke start. De bezoekers, die streden voor de laatste kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen, kwamen behoorlijk fel voor de dag. Na een minuut of twintig spelen kwam ASWH echter beter in de wedstrijd en zocht het steeds nadrukkelijker naar openingen in de vijandelijke defensie. Na een klein half uur waren de Ambachters erg dicht bij de openingstreffer. Na een hoekschop van Mels van Driel kopte Jerry Tieleman keihard in. De bal vloog echter tegen de lat en kwam weer terug het veld in, waarna de rebound van Lars Bosscha van de lijn gehaald kon worden. Kort daarna lukte het wel. Robin Mulder legde terug en met een fantastische pegel schoot Lars Bosscha de 1-0 binnen. Zijn uithaal vanaf een meter of twintig eindigde schitterend in de bovenhoek. ASWH drukte door en dat leverde het tweede doelpunt op. Wederom bracht Mels van Driel de bal voor het doel en opnieuw kopte Jerry Tieleman in. Deze keer was het wel raak: 2-0.

Dankzij dit doelpunt mocht ASWH met een vrij comfortabele marge gaan rusten.

De tweede helft was tien minuten oud toen Robin Mulder na een goede interceptie rond de middencirkel een steekpass gaf op Shabir Isoufi. De Afghaans international nam de bal mee en zette een lange sprint richting het strafschopgebied in. Hoewel Isoufi het halve veld moest oversteken en nog achtervolgd werd, bleef hij uiterst koel en schoof beheerst de 3-0 achter Cheuk-A- Lam. Daarmee zat ASWH op rozen en leek de wedstrijd wel beslist. Misschien dat er daardoor enig gemakzucht in de ploeg sloop, want na een vrije trap van de bezoekers ontstond er een scrimmage. Uiteindelijk mikte Reza Ngarigota op doel en kon Stef Doedée middels een redding met de voet een treffer voorkomen.

Belangrijk, want dat had mogelijk voor nieuwe hoop in de Vlaardingse harten gezorgd.

Daarna ontstond een levendige wedstrijd, waarin ASWH flink wat kansen op meer treffers onbenut liet en ook Deltasport af en toe gevaar stichtte. Gescoord werd er echter niet meer. Volgende week kan ASWH middels een thuiszege op FC Rijnvogels een goede stap richting de nacompetitie zetten.

ASWH - Deltasport 3-0 (2-0): 30. 1-0 Lars Bosscha 39. 2-0 Jerry Tieleman 55. 3-0 Shabir Isoufi

Scheidsrechter: Ritmeester

ASWH: Stef Doedée; David Almeida (46. Victor de Blok), Peter Verhoeve, Jerry Tieleman (79. Rutger de Bos), Gilmaro van de Werp; Nick Slotboom, Lars Bosscha, Shabir Isoufi (82. Billy Nzojyibwami), Mels van Driel; Michael van Dommelen, Robin Mulder.

Deltasport: Lee Quincy Cheuk-A- Lam; Elger Batta, Leon Krznaric, Reza Ngarigota, Jay Jay Gulpen; Luigi Edson Nunes, Derk-Jan Dupon, Joey van der Velden; Edinho Pattinama, Jimmy van der Vaart (54. Nathan Martina), Levi Marengo

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.