IFC Vrouwen volop in de race voor kampioenschap en de beker

02 mei 2016 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen volop in de race voor kampioenschap en de beker

HENDRIK IDO AMBACHT - Wie voor dit weekend een blik op de ranglijst zou hebben geworpen, had gezien dat het uitermate spannend in de competitie van de IFC Vrouwen is. Samen met VVAC staat IFC trots aan kop van de ranglijst. En met nog twee wedstrijden voor de boeg wordt dat dus een spannende ontknoping. VVAC speelde al vroeg op de zaterdag en wist te winnen.

Door deze overwinning werd de druk op IFC even flink opgeschroefd. In de wetenschap dat het doelsaldo op een later tijdstip nog wel van belang was begon IFC, onder leiding van scheidsrechter Aron Doef, aan de wedstrijd tegen Groot Ammers. Al snel werd duidelijk dat IFC niets aan het toeval over wilde laten.

De gasten wisten niet wat ze meemaakten en werden letterlijk van het kastje naar de muur getikt. Na zeven minuten viel het eerste doelpunt. Uit een vrije trap van Nanina Matze was het spits Svenja van Nes die doeltreffend was. Ondertussen was het spel van IFC echt heel goed. Achterin werd niets weggegeven en op het middenveld werd elke slag gewonnen. Het waren de voorwaartsen die het vizier nog even niet op scherp hadden staan. Dit duurde tot halverwege de eerste helft. Het was wederom spits Svenja van Nes die met een mooi afstandsschot het net deed bollen. Na een half uur spelen was het weer raak. Ditmaal uit een corner die vanaf de rechterkant werd genomen. Het was de gretige IFC-spits die fungeerde als aangever. Britt Wijnmaalen kon beheerst intikken. De doelpuntenmachine bleef doordraaien. Want ook de nummer vier en vijf werden voor de pauze gescoord. Het waren Svenja van Nes en Milou van de Wel die hier verantwoordelijk voor waren.

In de rust hoefde niet veel gezegd te worden. De vrouwen speelden namelijk een goede eerste helft en moesten dit een vervolg zien te geven. En hoe graag zij dit ook hadden willen doen, het kwam er niet van. Het creëren van kansen lukte wel, maar de bal wilde gewoon het doel niet in. Jammer, want op die  manier had het doelsaldo aardig opgevoerd kunnen worden. Waar Groot Ammers in de eerste helft vrijwel geen kans kreeg, waren er in de tweede helft nog wel enkele gevaarlijke uitbraken.

Gelukkig hield keepster Femke Groeneweg steeds haar hoofd koel. In de slotfase was er nog wel een doelpunt. Het was en Groot Ammers-verdedigster die een voorzet van Jessica Idzenga in eigen doel kopte.

Volgende week wordt de week van de waarheid. IFC Vrouwen 1 zal moeten afreizen naar GJS, terwijl concurrent VVAC thuis zal moeten duelleren tegen Peursum. Niet alleen het puntenaantal is gelijk, ook het doelsaldo is praktisch gelijk.

Voor de vrouwen van IFC worden de komende weken ook in de bekercompetitie spannend. Zaterdag 14 mei spelen zij, op het terrein van SC Gastel, de halve finale. Een week later wordt er wellicht op het finaletoernooi gespeeld.

Met andere woorden: IFC Vrouwen 1 is nog in de race voor het kampioenschap en de beker.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.