ASWH na zege op Rijnvogels officieus zeker van nacompetitie

09 mei 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH na zege op Rijnvogels officieus zeker van nacompetitie

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zaterdag wederom zeer goede zaken gedaan in de hoofdklasse B. Op eigen veld werd onder zomerse omstandigheden gewonnen van FC Rijnvogels (3-1). Daardoor is ASWH officieus verzekerd van deelname aan de nacompetitie om promotie.

ASWH wist dat het met een overwinning goede zaken kon doen en dus begonnen de Ambachters gedreven aan de ontmoeting met FC Rijnvogels. De voortvarende start van ASWH werd beloond met de openingstreffer van Michael van Dommelen. De topscorer, die eerder al de lat raakte, kopte knap binnen na een mooie voorzet van David Almeida. Nadat de goed spelende Ambachters enkele kansen op een tweede treffer lieten liggen, kon de marge kort voor rust toch verdubbeld worden. Lars Bosscha verstuurde een steekpass op Robin Mulder, die behield het overzicht en legde breed op de meegelopen Rutger de Bos. De Zwijndrechter schoot de 2-0 binnen, zijn eerste treffer in de hoofdklasse. ASWH mocht dus met een prima gevoel de rust in.

In de tweede helft kwamen de bezoekers beter uit de kleedkamer dan in de eerste helft, terwijl ASWH moeite had om de druk te blijven uitoefenen die er voor rust wel was. Al na zes minuten spelen resulteerde dat in een aansluitingstreffer van FC Rijnvogels. De Ambachtse defensie kreeg de bal na een hoekschop niet goed weg, waarna Martijn Tjon-A Njoek met een schot in de hoek de 2-1 maakte en de spanning terug bracht.

ASWH moest dus op jacht naar de beslissende derde treffer om de belangrijke drie punten te pakken.

Kansen voor Jesper van den Bosch en Victor de Blok bleven onbenut, waarna de Ambachters in de voorlaatste minuut de beslissing forceerden. Aanvoerder Michael van Dommelen zette zelf een tegenaanval op door Victor de Blok te lanceren en was vervolgens zelf ter plaatse om de voorzet van de linksback af te ronden en ASWH in veilige haven te schieten.

Dankzij de zege is ASWH nog altijd de nummer één in de derde periode. Noordwijk staat echter slechts drie punten achter en heeft een beter doelsaldo. Volgende week bezoekt ASWH de Noordwijkers, die dan voor hun laatste kans op de titel spelen. Een eventuele nederlaag betekent dat ASWH de periode misloopt. De Ambachters zijn echter wel zo goed als zeker van de derde plaats op de ranglijst, waardoor ze hoe dan ook een vervangende periodetitel pakken. Het doelsaldo is veel beter dan dat van Spijkenisse (+30 om +8), zodat slechts een monsternederlaag van ASWH in combinatie met een monsterzege van Spijkenisse nog roet in het eten kan gooien.

ASWH - FC Rijnvogels 3-1 (2-0) 19. 1-0 Michael van Dommelen 43. 2-0 Rutger de Bos 51. 2-1 Martijn Tjon-A Njoek 89. 3-1 Michael van Dommelen

Scheidsrechter: Duarte

ASWH: Stef Doedée; David Almeida (79. Jerry Tieleman), Gilmaro van de Werp, Mels van Driel, Victor de Blok; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom, Rutger de Bos (65. Shabir Isoufi); Michael van Dommelen, Robin Mulder (87. Billy Nzojyibwami)

FC Rijnvogels: Peter Messemaker; Sonny ten Hoope, Kevin Wijmer, Joey Zandbergen, Andras Stam (87. Sander van der Gugten); Rob Zandbergen, Pepijn Kooij (32. Leon Houwer), Pieter van der Breggen; Martin Onderwater, Martijn Tjon-A Njoek, Wouter Soomer

Foto: Philip Schmidt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.