IFC Vrouwen haalt beslissingswedstrijd voor kampioenschap

09 mei 2016 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen haalt beslissingswedstrijd voor kampioenschap

HENDRIK IDO AMBACHT - Voor dit weekend stond voor IFC Vrouwen 1 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma: een duel op het terrein van GJS in Gorinchem. In de strijd om het kampioenschap moest er gewonnen worden. Concurrent en medekoploper VVAC moest eerder op de dag al spelen en had tegenstander Peursum met 7-0 naar huis gestuurd. Winst van IFC zou dus een beslissingswedstrijd om het kampioenschap betekenen. Door de grote winst van VVAC was het bijna onmogelijk om ook nog gelijk in doelsaldo te komen, want dan zouden de Ambachtse vrouwen acht keer met scherp moeten schieten. Een beter doelsaldo betekende thuisvoordeel bij de beslissingswedstrijd.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het IFC dat de wedstrijd dicteerde, zonder dat het overigens echt gevaarlijk was. Van lieverlee kreeg IFC grotere kansen, maar de GJS-goalie stond steeds in de baan van het schot. Achterin was IFC ondertussen heer en meester. Echter het verlossende eerste doelpunt bleef voor het rustsignaal achterwege.

De tweede helft begon hoe de eerste helft was geëindigd: een sterker IFC, maar vooralsnog geen doelpunten. Dat bevrijdende doelpunt kwam er na een uur spelen dan toch. Een wereldpass van routinier Esther Nouse op spits Svenja van Nes betekende de 0-1. Een kwartier later volgde nummer twee van de middag. Een pass van Svenja van Nes kwam voor de voeten van Luca van Vliet die de bal perfect in de kruising krulde. Daarna draaide de doelpuntenmachine op volle toeren. Het waren Svenja van Nes (2x), Milou van der Wel (2x), Esther Nouse en Jessica Idzenga die de stand naar 0-8 brachten.

Deze 0-8 overwinning betekende dus niet alleen dat IFC en VVAC beiden op 45 punten uit 20 wedstrijden kwamen, maar ook dat het doelsaldo exact gelijk was: beiden een positief saldo van 60 doelpunten. En dus is het aantal voor gescoorde doelpunten doorslaggevend welke club de beslissingswedstrijd thuis mag spelen. VVAC wist deze competitie vijf keer meer het net van de tegenstander te vinden. Aanstaande woensdag, 11 mei, zal het duel dus op het terrein van VVAC plaatsvinden. Aanvangstijdstip 19.00 uur. Ongetwijfeld zal het lekker druk worden langs de lijn in Ottoland.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.