Vrouwenselectie IFC loopt fietst en zwemt zich in het zweet voor Spieren voor Spieren

17 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Vrouwenselectie IFC loopt fietst en zwemt zich in het zweet voor Spieren voor Spieren

HENDRIK IDO AMBACHT - Enkele maanden geleden lanceerde Milou van der Wel, één van de speelsters van IFC Vrouwen 1, het idee om met de vrouwenselectie van IFC mee te doen aan een actie voor het goede doel. “Ik had op internet al eens rondgestruind naar mogelijke acties voor het goede doel en toen stuitte in op de site van Spieren voor Spieren”, vertelt Milou van der Wel. “Voor mijzelf en voor alle andere sporters is het eigenlijk heel normaal dat we dagelijks bezig zijn met bewegen. Als voetbalsters van de vrouwenselectie van IFC vinden wij het heel normaal dat wij tweemaal per week voluit kunnen trainen en vervolgens in het weekend onze wedstrijd spelen. Maar voor ongeveer 20.000 kinderen in Nederland is dat niet zo vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen”, gaat een enthousiaste Milou door.

De voorgestelde actie werd bij de andere leden van de IFC vrouwenselectie goed ontvangen en dus is Milou aan de slag gegaan met het maken van een actiepagina (https://www.sportenvoorspieren.nl/team/ifc-vrouwen- 1-2/ ). Afgelopen donderdag was het dan zover. De vrouwenselectie maakte zich gereed voor een omgekeerde mini-mini- triatlon. Er werd eerst een kilometer of vier hard gelopen, daarna klom iedereen op de fiets om de nodige kilometers weg te trappen en tot slot kon iedereen het buitenbad van De Louwert induiken de nodige baantjes zwemmen. “Onderweg hebben we natuurlijk best veel lol gehad. We hebben ons wel een beetje in moeten houden, want twee dagen later stond de halve finale van de beker op het programma, die we overigens met 1-4 hebben gewonnen.” Vooraf stond het streefbedrag van de actie op duizend euro, maar dat bedrag is ruimschoots overschreden. Op dit moment staat de teller op € 1.681,-. “En nog elke dag komen er nieuwe donaties binnen. Op de tweede dag van ons grote IFC Girls Tournament op zaterdag 28 mei wordt het eindbedrag bekend gemaakt. Dus iedereen die op het laatste moment nog wil doneren kan dat nog doen via de link hierboven”, aldus een glunderende Milou van der Wel.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.