ASWH strijdt via nacompetitie om promotie naar derde divisie

17 mei 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH strijdt via nacompetitie om promotie naar derde divisie

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH verloor zaterdag 14 mei de laatste competitiewedstrijd in de hoofdklasse B. Op bezoek bij Noordwijk leden de Ambachters een 2-0 nederlaag. Vooraf was echter al duidelijk dat ASWH sowieso de nacompetitie zou bereiken. Het was alleen nog de vraag of dat zou gebeuren als winnaar van de derde periode of dat ASWH als vervangend periodekampioen aan het toetje mocht beginnen. Door het resultaat van zaterdaf werd het dus het laatste, omdat Noordwijk ASWH op doelsaldo de periodetitel afsnoepte. De derde plaats in de eindrangschikking is echter voldoende om in een tweeluik met wederom Noordwijk te strijden om promotie naar de derde divisie.

Het was een beetje een vreemde wedstrijd. ASWH was al zeker en dus kon trainer Jack van den Berg enkele vaste krachten rust gunnen. Tegenstander Noordwijk hinkte vooraf nog op twee gedachten. De gastheren konden eventueel nog kampioen worden, maar waren daarbij wel afhankelijk van koploper Quick Boys. Daarom moest Noordwijk eigenlijk wel winnen. Toch ging de wedstrijd voor rust vrij gelijk op. Beide teams kregen kansen, maar alleen Noordwijk scoorde. Een wippertje van Jaap van Duijn werd door Marios Lomis ineens in de verre hoek geschoten.

Waar ASWH voor rust nog prima meevoetbalde, lukte dat in de tweede helft niet meer. Noordwijk trok de wedstrijd toen naar zich toe en dus was het wachten op de beslissing. Die viel toen Jaap van Duijn een voorzet van de in buitenspelpositie staande Emiel Wendt afrondde. Omdat Quick Boys een ruime voorsprong had opgebouwd bij Deltasport, had Noordwijk niets meer aan de zege. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kalmar waren de kaarten geschud. Quick Boys kampioen, Noordwijk pakt op basis van een beter doelsaldo de derde periode en dus gaat ASWH dankzij de derde plaats in de eindstand als vervangend periodekampioen de nacompetitie in.

De Ambachters staan nu aan de vooravond van drie interessante weken. Eerst wordt volgende week in Vlijmen de bekerfinale gespeeld tegen Kozakken Boys en daarna volgen twee ontmoetingen met Noordwijk met als inzet een plek in de derde divisie. Doordat ASWH de derde periode niet won, mag het team van Van den Berg beginnen met een uitwedstrijd op 28 mei. Op 4 juni is dan de return in Hendrik-Ido- Ambacht.

Noordwijk - ASWH 2-0 (1-0)
31. 1-0 Marios Lomis 61. 2-0 Jaap van Duijn

Scheidsrechter: Kalmar

Noordwijk: Mustafa Amezrine; Stefano Goncalves, Rob Overvliet, Mark Veerman, Brayen Bröcker; Denzel James (81. Jeroen Borsboom), Guy Smith, Emiel Wendt, Ruperto Dorothea (24. Maurits Splinter); Jaap van Duijn, Marios Lomis (69. Tom Duindam)

ASWH: Stef Doedée; Gilmaro van de Werp, Peter Verhoeve, Bas van Stokkom, Victor de Blok; Shabir Isoufi, Mels van Driel (65. Lars Bosscha), Nick Slotboom, Rutger de Bos (81. Jesper van den Bosch); Michael van Dommelen (65. Robin Mulder), Robbert Olijfveld

Foto: Philip Schmidt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.