ASWH wint districtsbeker

23 mei 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH wint districtsbeker

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zaterdag 21 mei voor de derde keer in de clubhistorie de districtsbeker Zuid I gewonnen. Op het terrein van Vlijmense Boys waren de Ambachters te sterk voor Kozakken Boys (1-0). Een fantastische prestatie tegen een van de sterkste amateurteams van Nederland, die volgend seizoen ook deelneemt aan de nieuwe tweede divisie.

Kozakken Boys was aanvankelijk ook de betere partij in Vlijmen, maar ASWH-doelman Marvin Nootenboom stak in bloedvorm. De jonge doelman imponeerde met een serie fraaie reddingen, waarmee hij de Werkendammers van de openingstreffer hield. Gaandeweg kwam ASWH, dat geduldig speelde, steeds beter in de wedstrijd te zitten. Dat leverde een aantal dreigende doelpogingen op. Kort voor rust ging Kozakken Boys in de fout in de opbouw. Robin Mulder onderschepte de bal in de opbouw van de Werkendammers en zocht direct Michael van Dommelen.

De spits vond Jesper van den Bosch. In eerste instantie had Van den Bosch een wippertje richting de doorlopende Robin Mulder in gedachten, maar die bal werd geblokt. Daarop besloot Van den Bosch om dan maar gewoon keihard uit te halen met links. Zijn inzet eindigde buiten bereik van keeper Maik van den Kieboom in de hoek en dus stond ASWH op 1-0.

Kozakken Boys drong na rust wel aan, maar de defensie van ASWH gaf geen krimp en stond nauwelijks kansen toe. Veelzeggend was dat een afstandsschot van Everton Pires Tavares het meeste gevaar opleverde, maar opnieuw bracht Marvin Nootenboom redding. In de slotfase kreeg Kozakken Boys-invaller Madjer Lukoki bovendien nog een rode kaart vanwege hard doorgaan op Nootenboom.

Tegen tien man speelde ASWH het goed uit, al bleef het tot ver in de blessuretijd spannend. Daarna mocht een feestje gevierd worden.

ASWH was wederom winnaar van de districtsbeker Zuid I! Een mooie prestatie, twee jaar na de vorige bekerwinst in 2014. ASWH won de beker overigens voor het eerst in 2006, eveneens onder leiding van de dit seizoen teruggekeerde Jack van den Berg. De komende weken wacht een tweeluik tegen Noordwijk met als inzet promotie naar de derde divisie, daarna speelt ASWH nog voor de landelijke beker.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.