ASWH speelt zaterdag beslissend promotieduel

30 mei 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH speelt zaterdag beslissend promotieduel

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH is nog één overwinning verwijderd van promotie naar de derde divisie. De Ambachtse voetbalvereniging kan deze historische stap zaterdag op eigen veld zetten ten koste van Noordwijk.

Afgelopen zaterdag leverde de uitwedstrijd in het tweeluik om promotie namelijk een remise op (2-2).

Eigenlijk kreeg ASWH daarmee eigenlijk wat te weinig, want de Ambachters waren de betere ploeg.

Al in de vijfde minuut opende Jesper van den Bosch met een prachtig afstandsschot de score. Helaas kon Noordwijk weer langszij komen, maar kort voor rust kwam ASWH toch weer op voorsprong.

Verdediger Gilmaro van de Werp maakte een fraaie treffer. In het eerste deel van de tweede helft verzuimde ASWH om verder uit te lopen, ondanks enkele prima kansen voor Robin Mulder en Robbert Olijfveld. Daarom was het zo jammer dat Noordwijk kort voor tijd wel scoorde. ASWH moest zich tevreden stellen met een 2-2 gelijkspel. Diep in blessuretijd liep een verdediger van de gastheren nog wel tegen een rode kaart aan, zodat hij er in Hendrik-Ido- Ambacht niet bij zal zijn.

Aanstaande zaterdag valt de beslissing dus op sportpark Schildman. Een absolute kraker tegen een sterke tegenstander, die in de competitie maar net achter kampioen Quick Boys eindigde. Toch heeft ASWH aangetoond dat promotie zeker mogelijk is. Gesteund door het eigen publiek gaan de Ambachters op jacht om de droom waar te maken. Een overwinning is voldoende. Bij een gelijkspel volgt eerst een verlenging, daarna eventueel nog strafschoppen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Echte voetballiefhebbers mogen dit finaleduel absoluut niet missen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.