IFC grossiert in eerste prijzen tijdens slotdag IFC Girls Tournament

30 mei 2016 door Hennie van der Zouw
IFC grossiert in eerste prijzen tijdens slotdag IFC Girls Tournament

HENDRIK IDO AMBACHT - Na een zeer geslaagde eerste toernooidag, een week geleden, waarbij het zonnetje heerlijk scheen, stond afgelopen zaterdag de tweede dag van het Montaza BV IFC Girls Tournament op het programma. Iedereen hoopte natuurlijk op dezelfde weersomstandigheden. En ja hoor, de weergoden waren die dag weer goed gestemd. Vanaf zeven uur liepen de mannen en vrouwen van de organisatie al weer met van alles en nog wat te sjouwen. Het hele voorplein moest natuurlijk weer opgebouwd worden.

Vanaf negen uur druppelden de 28 teams het complex binnen. Om tien uur de aftrap van de eerste wedstrijd van totaal 65 wedstrijden. Terwijl de vrouwen en meiden vier of vijf wedstrijden speelden, floten de scheidsrechters maar liefst tien of elf wedstrijden. Een groot compliment aan het scheidsrechterskorps, onder leiding van Wesley Lagrand. De hele dag was er muziek te horen van de inmiddels vertrouwde DeeJay.

Rond de klok van half vijf klonk het eindsignaal van de laatste wedstrijden. Op het wedstrijdsecretariaat moest even flink gerekend worden, want een aantal teams waren gelijk geëindigd, en dus moest naar het doelsaldo gekeken worden. Ondertussen stroomde het hoofdveld vol met alle deelnemende teams. Na tien minuutjes wachten kon de organisatie de microfoon in de hand nemen voor de ontknoping van het toernooi. Allereerst werd Milou van der Wel naar voren gehaald voor haar actie Spieren voor Spieren. Daarna werden de scheidsrechters in het zonnetje gezet. Vervolgens nam Ferry Bredius, namens de familie Zuidweg, het woord. Hij legde uit dat er die dag ook gestreden was om de Elsemiek Zuidweg Sportiviteitsbokaal. Een bokaal die vernoemd is naar Elsemiek, die aan de wieg stond van de IFC Girls Academy, en in 2013 op jonge leeftijd is overleden.

Na de woorden van Ferry Bredius was het de broer van Elsemiek die de trofee uitreikte aan het winnende team. Het waren de meiden van Streefkerk die dolblij waren en de bokaal uitgereikt kregen van Wessel Zuidweg.

Daarna volgde de prijsuitreiking. Hierbij was IFC spekkoper. Maar liefst drie maal kon er gejuicht worden voor de eerste prijs. Het waren IFC Vrouwen 1, IFC Vrouwen 2 en IFC MA1 die ongeslagen de grootste beker veroverden. IFC MB1 moest in Soccer Boys MB1 de meerdere erkennen en in de poule van MB2 was het DSVP dat met de eer kon gaan strijken.

Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagd Montaza BV IFC Girls Tournament. Alle ouders, sponsoren, scheidsrechters, EHBO-mensen, barpersoneel, ballensponsors, terreinmeesters en uiteraard de speelsters: Enorm bedankt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.