Beloftenteam ASWH naar de halve finale om de Landstitel

31 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Beloftenteam ASWH naar de halve finale om de Landstitel

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH 2 door naar de halve finale van het Algeheel Nederlands Kampioenschap voor reserveteams. Door een overduidelijke 6-1 thuis overwinning op titelverdediger Excelsior Maassluis 2 heeft het belofteteam van ASWH 2 de halve finale om het Algeheel Nederlands kampioenschap voor reserveteams bereikt. Met deze zeer ruime overwinning werd de nipte 3-2 nederlaag van de heenwedstrijd meer dan volledig goedgemaakt. De tegenstander in de halve finale is de Koninklijke HFC 2 uit Haarlem.

Aan de aftrap stonden bij ASWH exact dezelfde 11 spelers van vorige week. Bij Excelsior Maassluis stond wegens een blessure één andere speler in de begin opstelling.

Joshua Akoy (links) scoorde een overvalste hatrick. ASWH kende een prima start toen een verdediger van de gasten in de vijfde minuut de bal op hun keeper terugspeelde, doch de bal –tot zijn ontzetting- in zijn eigen doel zag verdwijnen. Geruggesteund mede door deze opsteker behield ASWH de overhand in de wedstrijd, maar aanvankelijk konden enkele mogelijkheden niet benut worden. Iets over halfweg het eerste kwart lukte het wel. Josiemar van de Werp stuurde Joshua Akoy diepte in, hij was sneller dan zijn directe tegenstander, verloor de bal toch even maar veroverde hem direct weer terug. Dribbelde naar binnen en haalde vervolgens doeltreffend uit 2-0. Een goede vijf minuten later bijna een zelfde soort situatie met deze keer Sven Breukhoven als aangever, maar deze keer kreeg doelman Van Holsteijn een hand tegen de bal.

Tussendoor had Excelsior ook twee flitsen laten zien. Doch Van Ooijen werd de eerste keer gestuit door onze keeper Rody van der Poel en even later schoot hij over. Aa n de andere kant kreeg ASWH mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Maar kopballen van Lars van Roon en Billy Nzojyibwami waren te hoog gericht, terwijl de laatste ook nog eens in kansrijke positie net langs de verkeerde kant van de paal schoot. Excelsior bleef vlassen op kansen met hun gevaarlijkste pion Goncalves. Ons centrale verdedigingsduo Van Roon en Jordi Mosmans speelden echter zeer goed. Tegen de rust aan kwam ASWH op een 3-0 voorsprong. Na een goede inspeelpass van Sebastiaan Kaal tekende Akoy na een goede loopactie daarvoor.

Met deze comfortabele doch niet allesbeslissende voorsprong brak de rust aan.

In de rust was de trainer van Excelsior hoorbaar niet tevreden en had o.a. zijn aanvoerder en tegenstander van Akoy gewisseld, die echter vanaf de aftrap zijn nieuwe back ook eruit gelopen zag worden. Op aangeven van Bas Kooiman vond Akoy in de beginfase van deze helft ook nog eens de korte hoek, maar daarin lag ook de doelman. Na tien minuten spelen kwam ASWH goed weg toen een schot van Blij tegen de lat belandde. Enkele minuten later bracht Goncalves na balverlies de stand toch op 3-1.

In het verdere verloop van de tweede helft bokste keeper van der Poel nog een keer de bal goed uit zijn doel en ook kon Mosmans het speeltuig bij een andere situatie voor de lijn wegwerken.

Enige minuten, nadat Reggie de Windt als wisselspeler in het veld was gekomen, was hij gelijk belangrijk met een assist. Nadat eerdere pogingen van de veel werk verzettende Langerak en verder van de Werp geblokkeerd waren, kwam hij aan de linkerkant in balbezit kapte zijn tegenstander uit en gaf de bal vervolgens hard voor. Akoy was attent en plaatste zijn punt van de schoen ertegen 4-1. Zijn derde treffer van de wedstrijd. Hiermee loopt hij in de 57 officiële door hem gespeelde wedstrijden gelijk weer één op één met zijn doelpunten.

In het laatste kwartier van de wedstrijd werden de vier overige toegestane wissels toegepast. Na een mooie actie van een van deze wisselspelers Liomar Jennie kreeg Sven Breukhoven een uitstekende kans, maar schoot helaas hard naast. Toch wist ASWH de score verder uit te bouwen. Na een korte vrije trap van de Windt op een flankspeler werd diens voorzet door de mee opgekomen Van Roon binnen gekopt. Zijn eerste doelpunt voor de Ambachters. In de blessuretijd was het tenslotte de meer dan prima ingevallen De Windt die de eindstand van 6-1 op de borden schoot. Op aangeven van Stefan van Groningen had de doelman op zijn vanaf vijfendertig meter afgevoerde scudraket geen enkel verweer.

Al met al een geweldig knappe team prestatie van ons hardwerkende belofteteam om deze dreun uit te delen aan titelverdediger Excelsior Maassluis 2, de vertegenwoordiger van de algemeen in de breedte geachte sterkste reserve hoofdklasse van het land, die van West 2. Voor de tweede keer in de historie in de huidige opzet landskampioenschap reserveteams heeft ASWH nu de halve finale bereikt. Eerder gebeurde dit vijf seizoenen geleden, toen uitmondend in het ultieme succes.

In de halve finale zal ASWH 2 dus op zaterdag 4 juni a.s. op een nog vast te stellen tijdstip in de eerste van een dubbele ontmoeting thuisspelen tegen Koninklijke HFC 2 uit Haarlem.

ASWH 2 - Excelsior Maassluis 2: 6-1
6e minuut: 1-0 eigen doelpunt Maassluis - 26e minuut: 2-0 Joshua Akoy - 45e minuut: 3-0 Joshua Akoy - 53e minuut: 3-1 Jozef Goncalves - 64e minuut: 4-1 Joshua Akoy - 79e minuut: 5-1 Lars van Roon en 90+3e minuut: 6-1 Reggie de Windt.

Scheidsrechter:
J. Aafouallah uit Eindhoven met zijn twee neutrale assistenten deden hun werk goed. Beide ploegen kregen één terechte gele kaart.

De spelers van ASWH:
Rody van der Poel; Sebastiaan Kaal, Bas Kooiman, Josiemar van de Werp, Sven Breukhoven, Joshua Akoy, Billy Nzojyibwami, Richard Lupungu, Lars van Roon, Jordi Mosmans en Mike Langerak. Ingevallen Reggie de Windt, Liomar Jennie, Stefan van Groningen, Raoul Ridderhof, Thomas Keuter.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.