Twee ASWH-Teams winnen districtsbeker

13 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Twee ASWH-Teams winnen districtsbeker

HENDRIK IDO AMBACHT - Op zaterdag 4 juni stonden bij vv Peursum in Giessenburg zowel ASWH D1 (2e jaars) als ASWH D3 (1e jaars) in de KNVB bekerfinale Zuid 1. Als eerste kwam D1 in actie tegen SC Everstein D1. ASWH D1 had overtuigend de finalebereikt door de voorgaande 6 wedstrijden allen te winnen met een doelsaldo van 51 voor en slechts 5 tegen.

SC Everstein was een geduchte tegenstander, want nadat ASWH had gescoord, wisten zij direct uit de aftrap de 1-1 te maken. Dit was tevens de ruststand. In de rust werden door trainer Jos de Vroed de nodige aanwijzingen gegeven, die al snel in de tweede helft resulteerden in de 1-2, 1-3 en de 1-4. Zes minuten voor tijd scoorde SC Everstein de 4-2, maar redde het verder niet de stand gelijk te trekken.

Onder luid applaus na het laatste fluitsignaal kon het feest beginnen en maakte men zich op om ASWH D3 aan te gaan moedigen.

ASWH D3 kwam in actie tegen Hedel D1. Reeds na tien seconden schoot D3 op de paal, maar Hedel wist al snel de 0-1 te scoren. Met veel strijdlust en goed keeperswerk van de ASWH keeper die in een bloedvorm stak, wisten de aanvallers kort voor rust de 2-1 te scoren. Na rust een nog strijdlustiger Hedel, maar ASWH wist toch weer te scoren: 3-1 met een prachtige lob. Met nog een paar minuten te spelen kwam Hedel op 3-2, maar ASWH wist de voorsprong vast te houden.

Ook hier ging het team onder luid applaus van het veld, om even later net als D1 de KNVB districtsbeker Zuid 1 uit handen van de KNVB vertegenwoordiger te mogen ontvangen.

Met een kampioenschap en beker voor D1 en de districtsbeker voor D3 hebben beide teams laten zien dit seizoen tot de top van Zuid 1 te horen.

ASWH D3 geniet hieronder van de zon en de overwinning.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.