UVV-vrijwilliger aan het woord: Adrie Punt haalt herinneringen op

05 november 2015
UVV-vrijwilliger aan het woord: Adrie Punt haalt herinneringen op

HENDRIK IDO AMBACHT - De Unie Van Vrijwilligers (UVV) is één van de grootste landelijke organisaties die werkzaam zijn in de zorg- en welzijnssector. De lokale afdeling beschikt in Hendrik-Ido-Ambacht over een actieve en enthousiaste groep medewerkers. Graag stellen wij u in deze rubriek aan hen voor.

UVV-vrijwilliger aan het woord
Stapels foto’s, krantenknipsels en plakboeken komen tevoorschijn wanneer Adrie Punt herinneringen ophaalt. Al sinds 1967 is zij betrokken bij het ouderenwerk in Ambacht en nog steeds zet zij zich met veel plezier in voor haar medemens. “Het is allemaal begonnen in dorpshuis De Schoof waar ik destijds werkte. Eigenlijk ben ik in de rol van vrijwilliger gegroeid, vroeger noemde je dat ook gewoon nog niet zo. Ik heb veel mooie momenten beleefd in Wielzate, het tegenwoordige ontmoetingscentrum Wielstaete. We waren veel op pad met de toneelclub waarvan ik de regisseur was, ik heb erg genoten van al onze optredens in die tijd.”

Adrie verzorgt al 25 jaar de bingo, waarvoor zij ook alle inkopen doet. “Mijn man heeft me altijd bij van alles geholpen en dat doet hij nog, we werken echt samen. Hij zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle tafels en stoelen klaarstaan voor de bingoavond, die draaien we elke derde donderdag van de maand. En we zijn pas gestart met een middag-kinderbingo waarbij ook de ouders en opa’s en oma’s welkom waren. Heel leuk om te doen.”

Toch overweegt Adrie om over een jaartje te stoppen met haar werk als vrijwilliger. “Je moet een keer afscheid nemen en ik wil niet wachten tot het niet meer gaat. Niet dat het een definitief afscheid wordt, ik blijf hier zeker komen als bezoeker om aan allerlei activiteiten mee te doen.

We hebben een leuke ploeg collega’s en die zou ik anders veel te erg gaan missen, Wielstaete is toch een groot deel van mijn leven.”

Bent u geïnteresseerd in het werk van de UVV-vrijwilligers en wilt u graag meer weten over de mogelijkheden? Kijk voor meer informatie op de website http://uvv.ambacht.net of neem gerust contact op.

Tekst: Heleen Versprille
Foto's: Cees van Meerten/FotoExpressie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.