ASWH pakt punt bij debuut in derde divisie

15 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH pakt punt bij debuut in derde divisie

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag speelde ASWH de eerste wedstrijd ooit in de derde divisie. Er stond direct een verre reis op het programma voor de Ambachters. De ploeg van trainer Jack van den Berg was te gast in Friesland, waar ONS Boso Sneek de tegenstander was. Het debuut in de derde divisie leverde ASWH na een doelpuntloos gelijkspel een punt op. Daarmee kregen de Ambachters eigenlijk iets te weinig, want de beste kansen waren voor ASWH. Helaas werd er geen benut. De lat stond twee keer in de weg en ook de tot man van de wedstrijd uitgeroepen goalie van ONS Boso Sneek voorkwam met enkele reddingen een Ambachtse zege. Daardoor bleef het bij een punt.

De eerste kans op het Sneker kunstgras was voor de thuisploeg, maar Stef Doedée tikte de inzet prima over. Daarna greep ASWH het initiatief. Ondanks een aantal goede kansen werd er niet gescoord. Doelman Bas van Wegen redde op een kopbal van aanvoerder Jesper van den Bosch, een schot van Nick Slotboom vloog rakelings naast en de lat voorkwam tot twee keer toe dat Robbert Olijfveld een doelpunt maakte. Het zat de snelle aanvaller sowieso niet mee, want even later had de uitblinkende ONS-doelman Van Wegen weer een redding in huis toen Olijfveld op doel schoot.

Na tien minuten spelen in de tweede helft bracht Stef Doedée redding op een kopbal van de Friese middenvelder Martijn Roosenburg. Het was het begin van een korte periode waarin ASWH de controle even kwijt was en de thuisploeg wat meer aandrong. Gelukkig waren de aanvallen van de Friezen niet secuur genoeg om echt gevaar te stichten. ASWH herstelde zich en bleef dreigend via de zijkanten. Voorzetten van Jesper van den Bosch en Robbert Olijfveld werden echter uit de doelmond gewerkt voor een ASWH-aanvaller het laatste tikje kon geven. De klok tikte door en de kans op een doelpuntloze remise nam met de minuut toe. Het allerlaatste woord was, diep in de extra tijd, aan Mels van Driel. Na een afgeslagen corner kreeg hij een schietkans, maar helaas mikte de linkspoot over.

Daardoor moest ASWH genoegen nemen met een punt. Op zich natuurlijk geen verkeerd resultaat in een eerste wedstrijd in de derde divisie, maar het was duidelijk dat de Friezen het gelijkspel met meer vreugde begroetten dan ASWH. Het spel tegen ONS Boso Sneek gaf in ieder geval vertrouwen, nu de doelpunten nog. Die worden komende zaterdag hopelijk gemaakt in de eerste thuiswedstrijd tegen grootmacht IJsselmeervogels.

ONS Boso Sneek - ASWH 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: D. Schaper

ONS Boso Sneek: Bas van Wegen; Frits Dantuma, Angelo Zimmerman, Klaas de Vries; Danny Kampstra, Martijn Roosenburg (89. Rein Werumeus Buning), Aron Strengholt, Renco van Eeken; Fabian Stevens (84. Patrick Amels), Ale de Boer, Curty Gonzales

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen (35. Jeffrey Altheer), Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Mels van Driel, Nick Slotboom; Peter de Lange, Robbert Olijfveld (81. Bart Deprez)

Foto © Dik Schumacher: Robbert Olijfveld probeert zich te ontdoen van de verdedigers van ONS Boso Sneek

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.